Cele mai inspirate tendinte de design grafic din 2021

Cele mai inspirate tendinte de design grafic din 2021

Designul ne ajuta sa ne intelegem lumea, iar tendintele ne plaseaza in timp. In ceea ce priveste tendintele de design grafic in anul 2021, acestea sunt foarte interesante, dar pana atunci haideti sa aflam raspunsul pentru intrebarea: „What is a graphic designer and why we need him?„.

Asadar, un designer grafic sau un artist grafic dupa cum mai sunt acestia numiti, cel care se ocupa de planificarea, analizarea si crearea de solutii vizuale cu ajutorul carora sa poata fi transmise mesaje.

Totodata, trebuie mentionat faptul ca un designer grafic este cel care gaseste solutiile cele mai eficiente astfel incat sa transmita mesaje prin intermediul culorilor, al fotografiilor si ilustratiilor, prin intermediul animatiilor sau al diferitelor tipuri de layot-uri.

Ei bine, acum ca ati aflat ce este un designer grafic, cu siguranta daca aveti nevoie de serviciile unuia pentru afacerea dvs., inainte sa cautati cel mai potrivit designer grafic, trebuie sa stiti ca indiferent de mediu, intelegerea modului in care se schimba si evolueaza stilurile si tendintele de design grafic va mentine activitatea proaspata si rezoneaza cu clientii. Aruncati o privire la alegerile noastre de top pentru acest an, iar mai apoi puteti cauta un designer grafic.

  1. Proiectare 3D si tipografie

Lucrarile tridimensionale par sa fie peste tot in acest moment: compozitii intregi care au o profunzime atat de mare, incat nu poti sa nu le intinzi si sa le atingi. Tipografia 3D se simte in special aproape gata sa apara. Cea mai buna parte este ca nu exista niciun tip special care sa functioneze cel mai bine pentru aceasta tendinta: indraznet, slab, script, orice font poate fi redat in 3D.

Dincolo de tipografie, vedem o multime de compozitii 3D redate superb, care dau impresia ca sunt naturi moarte de pe planete indepartate. Unele modele, cum ar fi arta pop vibranta a lui Pinch Studio, imbina aceste tendinte de design in peisaje futuriste de culoare, tip si forma. Altele, cum ar fi uimitoarele ilustratii papercut de Eiko Ojala, par a fi create din elemente direct din lumea naturala. In ambele directii, efectul este uimitor, aceste compozitii fac sa fie imposibil sa indrepti privirea in alta parte.

  1. Dispuneri asimetrice

Incepem sa vedem inceputurile unei indepartari de proiectele rigide bazate pe retea, care au fost standard in ultimii ani. Dominanta Squarespace si Canva si a altor site-uri de design bazate pe sabloane le-a oferit incepatorilor site-uri web frumoase si produse grafice, chiar daca nu aveau idee ce este o grila.

Acum, designerii cauta sa creeze produse care sa fie mai personalizate si mai vii. Deoarece aceste planuri se desprind de reteaua rigida si previzibila, ele furnizeaza mai multa energie cinetica si miscare. Un aspect asimetric, fie pe o compozitie de design, intr-o aplicatie sau pe un site, necesita atentie. Utilizatorul simte o curiozitate innascuta despre locul in care informatiile si grafica ar putea merge mai departe, creand un sentiment de mirare si interes pe masura ce deruleaza sau parcurge un design.

  1. Art Deco

Era „moderna” a designului isi ia numele din miscarea artistica a modernismului care a inceput dupa primul razboi mondial si a continuat timp de aproape o jumatate de secol. Exista doua stiluri majore din aceasta perioada care se confrunta in prezent cu o renastere totala: desenele Art Deco extrem de ornamentale si pline de farmec din anii 1920 si formele organice simplificate ale perioadei moderne de la mijlocul secolului din anii 1950 si 60.

Designul grafic ard deco se bucura de un mare succes inca din anul 2019. Vedem ca tendinta a aparut in special in crearea de logo-uri. Designerii imbratiseaza simetria intensa si complexa a celei mai bune lucrari din epoca, in timp ce o combina cu metalele ascutite care l-ar face pe Jay Gatsby sa se simta ca acasa.

Remarcam aceasta influenta si in tipografie, deoarece fonturile sans serif devin mai inguste, de parca ar fi fost extrase dintr-un design clasic al posterului AM Cassandre. Aceste modele se simt opulente si luxoase, si puternic in contrast cu lucrarea rustica, inspirata de tara, care a dominat in ultimii ani.

  1. Open compositions (Compozitii deschise)

Acestea sunt modele in care simti ca vezi doar o parte din intreaga imagine si exista o lume intreaga in afara paginii. Aceste compozitii imbratiseaza spatiul alb si evita ierarhia clara. Elementele din aceste compozitii se simt slab legate unul de celalalt, de parca ar putea pluti. Adesea in stil deschis, aparent haotic, rupt si taiat, aceste compozitii au o mana de design foarte puternica, deoarece amplasarea fiecarui element este orice altceva decat aleatorie.

  1. Proiectare izometrica

In timp ce compozitiile deschise lasa unele lucruri in afara, desenele izometrice creeaza universuri intregi in spatii mici. Designul izometric pare extrem de tehnic, dar este pur si simplu o metoda de desenare a unui obiect 3D in doua dimensiuni. Desenul este simplu si curat, dar are o adancime cu care designul plat nu poate concura.

Pictogramele izometrice au mult mai multa tactilitate si caldura decat designul plat, atragand utilizatorii. In plus, acestea sunt salvate intr-o dimensiune mai mica a fisierului decat 3D, astfel incat sa obtineti toata explozia fara niciun decalaj!