Servere dedicate

Cum alegi cel mai bun pachet de servere dedicate pentru afacerea ta?

Atunci cand detii o afacere online, etapa de scalare necesita mai multe resurse. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca numarul vizitatorilor creste, iar planurile de gazduire partajata nu mai sunt suficient de rezistente la volumul nou. Intr-o astfel de situatie, este esential sa investesti in servere dedicate. Urmeaza pasii de mai jos pentru a le alege pe cele potrivite!

Ia in calcul toate costurile

Pe langa pretul lunar pe care-l platesti pentru server, s-ar putea sa fie necesara o investitie pentru configurare. Daca nu detii cunostinte tehnice, o persoana cu experienta in domeniu iti va seta sistemul de operare si va face modificarile pentru o securitate imbunatatita. In cazul in care vrei sa beneficiezi in continuare de panou de control, acesta nu mai este integrat, deoarece costurile nu se impart intre mai multi clienti.

Cand comanzi pentru prima oara servere dedicate, s-ar putea sa ti se para ca ai gasit solutia perfecta. Ia in considerare faptul ca vei evolua si in viitor, iar memoria RAM si spatiul de stocare s-ar putea sa nu-ti mai fie de ajuns. Cat despre latimea de banda, aceasta trebuie sa fie destul de mare pentru a asigura o viteza de incarcare superioara. Cerceteaza cu atentie reputatia companiei si vei sti ce taxe sunt pentru upgrade, precum si modul in care are loc acest eveniment.

Gandeste-te la nevoile personale

Daca iti doresti o interfata familiara, un server cu Windows poate fi alternativa ideala pentru tine. Acesta dispune de suport dedicat si este apreciat de companiile din domeniul IT. Pe de alta parte, Linux este un software open-source, ceea ce inseamna ca gradul de configurare ramane unul superior. Acesta este si motivul pentru care majoritatea proprietarilor de website-uri opteaza pentru aceasta varianta.

Configuratiile de tip RAID pe servere dedicate te vor ajuta sa nu pierzi niciodata informatiile vitale. Ai vrea sa incarci un numar mare de fisiere?

Un plan cu HDD dispune de spatiu suficient. Pe de alta parte, pentru o viteza de incarcare superioara, ai nevoie de un disc SSD. Serverele ieftine si cele clasice sunt potrivite pentru afacerile medii, dar exista si optiunea big data sau cu GPU. Aceasta tehnologie permite realizarea sarcinilor multiple in acelasi timp si ofera un nivel de performanta sporit.

Analizeaza serviciile oferite de fiecare firma

Verifica daca dispui de serviciul de uptime de 99,90%, deoarece acesta garanteaza faptul ca site-ul tau ramane activ in majoritatea timpului si eviti riscul de a pierde din clienti. In situatia in care te adresezi doar publicului din Romania, locatia trebuie sa fie apropiata, pentru a exista timpi de raspuns mai buni pe servere dedicate.

Instalarea unui firewall va filtra traficul si va separa intrarile normale de cele care par suspecte. Astfel, sunt prevenite atacurile DDoS si ai garantia faptului ca volumele mari de trafic fals nu te vor afecta. Pe langa acest sistem, poti instala un antivirus care sa te protejeze de malware si sa limiteze sesiunile de autentificare. Este important sa ai inclusa functia de backup pentru a putea trece peste evenimentele neasteptate intr-un mod mai simplu.

Alege un brand cu suport tehnic 24/7

Pentru intrebari sau nelamuriri despre servere dedicate, cel mai bine ar fi sa discuti cu cineva de la customer support. In felul acesta, vei putea lua decizia potrivita si vei sti ce ai de facut atunci cand intampini probleme.