Cum punem la treaba copiii mocaiti

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai frustrante, dar frecvente probleme de comportament ale copilului de gradinita este mocaiala. Unii copii pot avea chiar inclinatii naturale in a se misca ca niste batrani, dar majoritatea parintilor au ajuns la un moment dat sa cunoasca sentimentul exasperant de a avea un copil care continua sa se joace sau sa se angajeze intr-o alta activitate si aparent sa ignore ceva ce ei i-au cerut in mod repetat sa faca.

Vestea buna este ca exista unele modalitati prin care puteti gestiona acest comportament iritant si puteti ajuta copilul sa invete sa se miste. Iata cum:

Intelegerea fenomenului – Ceea ce poate parea a ignorarea cererilor dvs, sa zicem stransul jucariilor sau spalatul pe maini este cel mai probabil urmare a faptului ca cei mici sunt axati pe o alta activitate.

Aceasta incapacitate de tranzitie de la o activitate la alta, cu usurinta, este foarte frecventa in randul copiilor mici, care nu dispun de auto-reglementare si disciplina ca la gradinite particulare Iasi de a parasi ceva in ce sunt prinsi pentru a merge si a face altceva.

Mocaitul poate fi, de asemenea, si rezultatul personalitatii copilului. Unii sunt in mod natural mai inclinati sa viseze cu ochii deschisi si pot fi usor distrasi de altceva.

Alti factori care ar putea fi responsabili – Exista un nou frate in familie? Copilul a inceput recent sa meraga la gradinita? Uneori, o schimbare in rutina de familie poate fi cauza pentru o schimbare in comportamentul unui copil.

De exemplu, un copil poate sa fi fost incantat de un nou frate sau de mersul la gradinita, doar pentru a realiza dintr-o data ca nu este complet multumit de aceste modificari. Una din cauzele mocaitului ar putea fi chiar modul in care copilul tau isi exprima o reticenta sau nefericirea despre ceva nou sau diferit.

Coboara la nivelul lui – In cazul in care sunteti ocupat cu altceva in timp ce ii cereti copilului sa se spele pe dinti si vedeti ca acesta nu raspunde dupa cereri repetate, opriti-va din ceea ce faceati. Coborati la inaltimea copilului si vorbiti cu el fata in fata cu privire la ceea ce face si spuneti-i ce asteptari aveti de la el.

Pastrati-va calmul – Chiar daca este nervant sa-l vezi ca in continuare se joaca dupa ce l-ai tot rugat sa faca ceva, strigatul sau folositul unui ton dur poate doar sa-l activeze pe moment.

Mai mult decat atat, vorbind calm, veti fi capabil de a va exprima mai clar iar copilul va putea auzi mai bine. O strategie mai buna ar fi sa ramaneti ferm si sa ii reamintiti solicitarea si ca va asteptati ca el sa faca ceea ce i-ati cerut fara alte avertizari pe viitor.

0 Shares
You May Also Like