In ultimii ani, din ce in ce mai multe firme straine au inceput sa investeasca in Romania, asa ca numarul halelor industriale din tara noastra a inceput sa creasca foarte mult.
Exista de exemplu firme straine care activeaza in industria auto si care si-au construit hale industriale in diferite orase din Romania. Exista deasemenea firme straine care produc suruburi, cuie, piulite sau alte astfel de obiecte, si care si-au construit de asemenea hale industriale in Romania.
Multe firme straine care au inceput sa activeze si in Romania au optat pentru hale industriale metalice dat fiind faptul ca acestea se construiesc destul de rapid, insa alegerea lor a fost una neinspirata.
Cei care lucreaza in astfel de hale industriale metalice cu siguranta stiu cat de cald este vara in interiorul halelor si cat de racoare este iarna. Mai mult decat atat, intretinerea acestor hale este destul de dificila, asa ca firmele care au nevoie de hale industriale ar fi indicat sa se orienteze spre hale industriale din beton. Aceste hale au mai multe avantaje, iar in cele ce urmeaza vom enumera cateva dintre ele.
Beneficii concrete
Pe langa asigurarea cadrului structural, betonul poate fi utilizat pentru a imbunatati performanta generala a cladirii. Urmatoarele indica numeroasele beneficii ale utilizarii betonului pentru o cladire industriala.
Rezistenta la mediu
Structurile prefabricate din beton ofera rezistenta superioara la incendii, dezastre naturale (inundatii, cutremure, etc.), insecte si mucegai. In comparatie cu halele din alte materiale, cele din beton au o mai mare rezistenta la ploaie, deteriorarea vantului si necesita costuri mai mici de intretinere si de asigurare. De asemenea, o hala din beton poate rezista mai multor ierni si mai multor cicluri de inghet-dezghet mai bine decat o hala metalica.
Eficienta termica
Costurile asociate cu incalzirea si racirea pot fi reduse considerabil prin beneficiile masei termice a betonului. S-au obtinut sarcini de incalzire si racire reduse la varf, deoarece betonul reactioneaza lent la modificarile temperaturii exterioare.
Intretinere scazuta
Exteriorul unei structuri prefabricate de beton poate fi lasat nevopsit fara deteriorarea elementelor. Daca se doreste vopsirea, repetarea este necesara numai la fiecare cinci-zece ani. Interioarele prefabricate din beton sunt mai putin afectate si mai usor de spalat. In schimb, o hala industriala metalica trebuie vopsita si intretinuta, pentru ca in caz contrar rugineste metalul.
Control sunet
Din cauza densitatii betonului, cladirile prefabricate absorb sunetul, facandu-l o alegere ideala pentru cladirile comerciale si rezidentiale. In schimb, sunetul de afara se aude in halele industriale metalice, asa cum si cel din interior se aude afara.
Rapiditate in executie
Desi pentru multi pare greu de crezut, o hala industriala din beton poate fi construita mult mai rapid decat o hala industriala metalica, si necesita un numar mai mic de oameni implicati in proiect.
Pe langa faptul ca o asemenea hala se construieste intr-un timp scurt, ea rezista ani de zile, iar daca antreprenorii se ocupa de intretinerea constructiei, hala poate fi folosita zeci de ani fara probleme.
Asadar, tinand cont de toate aceste detalii, putem spune ca din toate punctele de vedere, este mai indicat ca antreprenorii sa isi construiasca o hala industriala din beton, decat o hala industriala metalica.