De-ce-tinem-cont-cand-cumparam-un-smartphone

De ce tinem cont cand cumparam un smartphone

In anul curent, putine obiecte au ajuns sa fie la fel de omniprezente precum telefoanele smartphone. Acestea au inlocuit treptat ceasurile, calculatoarele, telefoanele fixe, cutia postala sau ziarele si le-au integrat pe toate intr-un singur dispozitiv multifunctional.

Mai mult decat atat, frenezia evolutiei tehnologice percepute de smartphone-uri de la an la an a determinat cumparatorii sa nu mai fie stricti cu propriile bugete cand vine vorba de a investi 400 de euro in cea mai recenta aparitie marca iPhone, Apple sau HTC. In funtie de diferitele piese telefoane prevazut de fiecare dispozitiv, un cumparator poate face alegerea finala, depinzand de propriile sale necesitati.

In primul randul, chiar daca nu pare un lucru important, forma telefonului conteaza enorm. Avand in vedere frecventa scoaterii telefonului din buzunare sau durata unei conversatii si, deci, tinerea telefonului in mana pe parcursul unei perioade de timp indelungate, forma dispozitivului trebuie sa fie cat mai confortabila.

Si in timpul tastarii de mesaje un utilizator poate identifica daca un telefon se potriveste cu conformatia mainii sale, mai ales atunci cand observa ca degetele nu reusesc sa acapareze intreaga tastatura. Nici una dintre ravnitele piese telefone existente, ce pot fi gasite si pe Accesoriigsm.ro, precum un procesor quad-core sau un slot de memorie externa de 3,000 GB, nu va putea compensa discomfortul creat de propriul telefon.    

Un alt lucru ce trebuie luat in considerare este faptul ca nu toate telefoanele de tip smartphone Android functioneaza pe aceleasi principii. Fiecare producator de Android implementeaza propriul sau sistem de operare pe aceeasi structura-tip intalnita si la celelalte telefoane, dar producatorul, fie el HTC, Samsung sau LG vine cu amprenta personala ce consta in detaliile personalizate legate de trasaturile brandului, aplicatii, interfata sau aspectul exterior.

Altfel spus, un utilizator ar putea fi multumit de modul de operare al unui tip de Android si total nesatisfacut de functiile altuia. Diferentele dintre functiuni nu pot fi identificate decat prin testarea mai multor telefoane similare in mare, dar diferite in detalii, precum configurarea meniului, a emailului sau a interfetei generale.

Si aplicatiile conteaza la alegerea unui telefon de tip smartphone, dar nu numarul (caci nu conteaza ca Android ofera 400,000 de aplicatii si iPhone 500,000), ci continutul lor este mai important. In general, utilizatorul trebuie sa se decida de ce aplicatii are nevoie si daca sunt acestea valabile pe iPhone sau Android.

Chiar daca majoritatea companiilor de electronice produc telefoane de ultima generatie si sisteme de operare performante, dezvoltatorii de aplicatii duc o munca si mai asidua cand vine vorba de definirea unor functiuni optime si unice. Aplicatia Instagram este un exemplu elocvent de care a depasit numarul de 100 de milioane de descarcari pentru iPhone si a fost valabila pentru telefoanele Android abia anul trecut.

Ce trebuie retinut este faptul ca noile aplicatii aparute pe piata sunt mai intai concepute pentru iPhone si/sau Android si sistemele lor de operare. Asadar, inainte de a alege un telefon si o aplicatie nou-aparuta, trebuie testata compatibilitatea dintre cele doua.