Chiar daca toate telefoanele vin cu folii de protectie care sunt produse toate din acelasi material si anume din plastic, exista si cateva modele care le ajuta sa se diferentieze.
Cel mai comun tip de folie protectoare este cea simpla facuta dintr-o folie transparenta cu o grosme de maxim 3mm. Acest tip de ecran protector se mai numeste si protectie invizibila si este cea mai des intalnita solutie de folie protectoare existenta pe piata.
Mai exista si foliile de tip mirror care chiar daca sunt invizibile in momentul in care telefonul este deschis , il poate transforma intr-o oglinda atunci cand ecranul este stins. Un alt tip de folii protectoare sunt cele anti-glare care au o finisare mata si diminueaza foarte mult reflexiile fiind destinate utilizarii in exterior, atunci cand razele soarelui sunt puternice deoarece imbunatatesc considerabil capacitatea de a vedea in conditii optime continutul de pe display.
In acest moment piata este plina de firme care produc carcase si folii protectoare si produsele variaza in functie de design, de tipul telefonului si de functionalitatile necesare. De exemplu pentru un iPhone gasiti folii protectoare, carcase si huse de iPhone pentru fiecare model existent.
Diferenta intre aceste metode de protectie sta in forma protectiei. Unele dintre ele sunt special concepute pentru un anumit model sau gama de telefoane inteligente si altele sunt protectii universale care se potrivesc aproape oricarui telefon.
Telefoanele care stau aproape tot timpul in buzunarele proprietarilor sunt cele mai afectate atunci cand nu sunt prevazute cu folii sau cu huse de protectie, pentru ca in buzunare pot sa se loveasca de chei, de monede sau de diferite obiecte metalice si se pot zgaria repede. In cazul in care tineti telefonul in buzunar tot timpul ar fi bine sa tineti cont de ideea de a cumpara o husa potrivita sau macar sa cumparati o folie protectoare pentru display.
Aplicarea foliei protectoare se face de catre proprietar, dar exista si modele de telefoane inteligente la care aplicarea se face urmand niste pasi prestabiliti. Daca doriti sa fiti siguri ca folia va fi aplicata in mod profesional, este recomandat sa apelati la specialisti.
Celularele si telefoanele inteligente sunt dispozitive scumpe si este frustrant sa gasiti telefonul zgariat in special cand stiti ca display-ul costa mult. Zgarieturile foarte mari pot sa afecteze functionalitatea telefonului si pot face ca ecranul tactil sa nu mai raspunda corect la comenzi.
Este recomandat sa folositi protectii pentru ecran, chiar daca acestea sunt doar folii protectoare acestea vor face diferenta intre un ecran nou si un ecran distrus. Foliile de protectie pentru display sunt ieftine si cand comparam costul lor cu un eventual cost al display-ului vom descoperi ca investitia este justificata si chiar merita.
Aceste folii se ataseaza pe display-ul oricarui dispozitiv electronic prin energie statica sau cu adeziv. Foliile sunt de cele mai multe ori cea mai buna solutie in ceea ce priveste protectia ecranului de zgarieturi, de praf sau de urme si amprente.
Daca nu va plac husele pentru ca sunt prea robuste sau pentru ca acoperea prea mult din carcasa, sau din oricare alte considerente tehnice sau estetice atunci macar aplicati o folie protectoare pe ecran.