Esti parinte sau urmeaza sa fii? Cu siguranta te vei lovi de o serie intreaga de probleme daca deja nu te-ai lovit de ele, ma refer aici la toate acele aspecte care te fac sa te gandesti de doua sau de trei ori atunci cand alegi o rochita eleganta sau un trusou de botez pentru cel micut.
Cand vine vorba de copii, hainutele acestora nu trebuie niciodata sa fie mai mici decat numarul pe care acestia il poarta, explicatia este foarte simpla, hainele mai mici ii jeneaza iar pielea fina risca sa li se iriteze. Cu toate ca te gandesti sa cumperi haine copii mai mici ca dimensiune, la fel cum o faci pentru tine, crezand ca arati slim fit, renunta la aceasta idee, bebelusii nu suporta hainele care ii strang de umeri sau de picioare.
Bineinteles ca vestimentatia acestora nu trebuie sa fie nici labartata, sa atarne atat de larg pe el incat sa-l poti confunda cu un instalator ce tocmai ti-a reparat baia.
La acelasi capitol pot sa iti spun ca dulgile, cusaturile sau taieturile trebuie intotdeauna indreptate spre exteriorul hainelor si niciodata in interior, motivul este acelasi expus mai sus. Mai mult decat atat, hainele pe care le achizitionezi, cel putin in perioada 0 – 8 luni trebuie sa fie pufoase, la fel ca pielea micutului si sa nu-l jeneze.
Un sfat pretios este ca in perioada de crestere 0 – 4 ani, hainele care te avantajeaza atat pe tine cat si pe el sunt hainutele colorate si cu imprimeuri florale, deoarece copilul se simte mai in siguranta si mai confortabil intre culori, il binedispun si ii dau un tonus pozitiv.
Starea lui pozitiva este clar si in avantajul tau deoarece nu iti va strica ziua, nu va plange in continuu si nu iti va cere sa-l alapteze sau sa te joci fara oprire cu el.
In momentul in care ai ales vestimentatia pentru micutul tau si trebuie sa il imbraci, nu uita ca dupa o purtare de o zi sa aerisesti hainutele pe care acesta le poarta.
Blugii, sacourile sau rochiile pot fi chiar periate aspirate, pentru un motiv in plus de siguranta, medicii pediatrii recomanda ca hainele celor mici sa fie lasate cateva ore la soare, asta deoarece atat pe hainele noastre cat si pe hainutele lor exista bacterii care se pot stinge la contactul cu soarele.
Mare grija la hainele cu elastice si jartiere. Acestea ar trebui excluse din dulapul pe care cei mici il au, deoarece perturba circulatia sangelui si mai mult decat atat provoaca tot felul de iritatii la nivelul pielii.
Deasemenea o problema pe care majoritatea parintilor o reclama si nu stiu cum sa o gestioneze este ce cu lenjeria intima care se murdareste si foarte greu se curata. Lenjeria micutilor trebuie sa fie usor de spalat iar cel mai potrivit material pentru aceste hainute este bumbacul.