Istoria-blatului-de-tort-cu-cremă-de-ciocolată

Istoria blatului de tort cu cremă de ciocolată

Blatul de tort nu este nicio problem. Crema pentru tort este cea care contează și dă valoare. Poți alege o versiune foarte simplă și banală de frișcă și fructe, poate cu câteva variante: puțină ciocolată rasă, alune măcinate, însă farmecul adevăratului tort stă în blatul său aromat și dulce care te face fericit.

Cea mai frumoasă parte a poveștii este că, dacă ai niște rețete bune de cremă și dacă respecți cantitățile, poți face acasă creme absolut delicioase pentru torturi, fiind necesar doar să cumperi un blat de tort din comerț.

Poți afla un preț Blat de tort 400g Boromir de la orice patiserie sau magazin. Astfel, te poți lăuda cu tortul tău la orice cofetar cu experiență.

Câteva momente de bucurie și răsfăț

Deserturile îți pot oferi câteva momente de bucurie și răsfăț în orice moment, dar când vine vorba de gătit, pofta parcă dispare. De aceea, în comerț poți găsi un blat pentru tort, fiind necesar doar să pregătești o cremă pe care să o așezi între straturi.

Dacă îți plac torturile foarte cremoase, poți încerca o cremă din comerț pe care să o amesteci acasă cu lapte și astfel vei avea tortul pregătit foarte ușor pentru tine și familia ta.

Istoria prăjiturii cu blat de tort și cremă de ciocolată

Fiecare capodoperă culinară are propria sa poveste și Sachertorte – acest desert unic delicios, este mândria bucătăriei austriece. Tortul Sachertorte a fost inventat la Viena în 1832 de bucătarul ucenic Franz Sacher, în vârstă de 16 ani, pe umerii căruia a fost așezată în mod neașteptat cea mai responsabilă misiune – de a surprinde oaspeții de rang înalt, la o primire importantă a ministrului afacerilor externe al Austriei, prințul Clemens Wenzel Fürst von Metternich, cu un desert delicios.

Povestea spune că această misiune a căzut pe umerii unui tânăr cofetar (la acea vreme Franz, care avea doar 2 ani de când începuse să studieze cofetăria). Deoarece bucătăria era în haos, cofetarul principal, din fericire, s-a culcat, iar bucătarii mai experimentați au făcut la fel, deoarece nu au îndrăznit să-și asume o asemenea responsabilitate.

Un tort cu blat și cremă de ciocolată

Nimeni nu știe exact de unde a venit rețeta lui Sacher, cu excepția celei pe care a inventat-o: ​​un tort cu blat și cremă de ciocolată. Cu mare onoare tortul a fost introdus în meniul familiei imperiale.

Astfel, cariera tânărului cofetar a fost mai mult decât o reușită. După ce a lucrat o vreme și după ce a studiat în diferite țări, s-a întors la Viena și și-a deschis propriul magazin de vinuri și alimente.

Anii au trecut, iar fiul cel mare al lui Franz, Eduard Sacher, a decis să continue afacerea tatălui său și a studiat la faimoasa cofetărie Christoph Demel, unde, printre alte dulciuri, a pregătit o prăjitură cu blat de tort și cremă, inventată de părintele său, deși schimbând ușor rețeta.

Decorarea tortului

Prăjiturile de casă nu trebuie să semene cu cele de la cofetărie. Cumpără un blat de tort și umple straturile cu crema preferată. Poate să arate mai rustic, deoarece acesta este farmecul prăjiturilor de casă. Acoperă blatul de tort cu frişcă, decorează cu fructe (chiar înainte de servire), fulgi de nucă de cocos sau migdale.