Laptopuri – tipuri si cum se aleg

Laptopuri – tipuri si cum se aleg

0 Shares
0
0
0

Un laptop este un computer personal care poate fi transportat cu usurinta. Multe dintre ele sunt concepute pentru a sprijini software-ul si fisierele la fel de robuste ca procesele unui computer desktop.

Un laptop poate functiona la fel de bine ca un calculator desktop, avand avantajul de a fi mult mai usor de transportat.

Deoarece laptopurile sunt concepute pentru a fi usor de transportat de la un loc la altul, exista cateva avantaje si diferente importante cu computerele desktop:

  • All-in-one: Un laptop are totul. Adica, intregul sistem este integrat: monitor, tastatura, touchpad(care inlocuieste mouse-ul), difuzoare si camera foto.
  • Independenta: Este pe deplin functional, chiar si atunci cand nu are periferice conectate. Este mai rapid de instalat si exista mai putine cabluri de conectat.
  • Accesorii: De asemenea, aveti optiunea de a conecta un mouse normal, un monitor mai mare si alte periferice.
  • Adaptabilitate: Acest lucru transforma practic laptopul intr-un computer desktop, cu o diferenta principala: puteti deconecta cu usurinta perifericele si puteti duce laptopul oriunde doriti.

Parti ale unui laptop

Touchpad

De asemenea, cunoscut sub numele de trackpad, este un pad sensibil la atingere care va permite sa controlati indicatorul atunci cand faceti miscari cu degetul.

Multe touchpad-uri includ gesturi „multi-touch”, care indeplinesc sarcini specifice facand gesturi cu unul sau mai multe degete. Locatiile noastre le gasesti la pagina de contact sau trimitem curierul la tine sa-l preia dupa ce ai completat formularul de preluare.

Baterie

Cand conectati bateria la priza si, la randul sau, la laptop, aceasta este reincarcata. Un alt beneficiu al bateriei este ca aveti energie de rezerva, in cazul in care nu aveti energie electrica.

Fiecare laptop are o baterie care, in timp ce este incarcata, va permite sa o utilizati fara a fi nevoie sa fiti conectat.

Adaptor AC

Un laptop are de obicei un cablu de alimentare specializat.

Este conceput pentru a fi utilizat cu acest tip de echipament. Unele dintre aceste cabluri folosesc conectori magnetici care sunt usor deconectati si, cu siguranta, atunci cand sunt deconectati brusc de la computer, nu vor fi cauzate accidente grave echipamentului in cazul impiedicarii acestora. Acest lucru ajuta, de asemenea, la prevenirea deteriorarii cablurilor.

Porturi

Majoritatea laptopurilor au porturi de conectare egale cu computerele desktop, precum si portul USB, mufa pentru casti sau conexiunea Ethernet, desi in numar mai mic pentru a economisi spatiu.

Unele porturi pot fi diferite si pot avea nevoie de un adaptor pentru a le utiliza.

Cum sa cureti un laptop

  1. Ventilatorul este cheia

Mentinerea ventilatorului si radiatorului laptopului in stare optima este sinonima cu faptul ca laptopul are o stare buna de sanatate a componentelor. Retine ca, daca computerul functioneaza la o temperatura mai ridicata, favorizati degradarea componentelor, deci este important sa efectuati din cand in cand intretinerea sau curatarea laptopului.

Daca vorbim despre laptop, trebuie sa luam in considerare ventilatorul radial are capacitatea de aspiratie ridicata, deci dupa un timp este normal sa acumuleze murdarie, in ciuda faptului ca am luat masuri de precautie.

Istoria jocurilor video

Istoria jocurilor video a inceput in anii 1950 si 1960, cand oamenii de stiinta in computer au inceput sa proiecteze jocuri si simulari simple pe minicalculatoare si mainframe. Razboiul spatial! a fost dezvoltat de pasionatii studentilor MIT in 1962 ca unul dintre primele astfel de jocuri pe un afisaj video . Primul hardware pentru jocuri video pentru consumatori a fost lansat la inceputul anilor 1970.

Prima consola de jocuri video acasa este Magnavox Odyssey, iar primele jocuri video arcade sunt Computer Space si Pong. Dupa conversiile consolei de acasa, numeroase companii au aparut pentru a capta succesul lui Pong atat in ​​sala de jocuri, cat si in casa prin clonarea jocului, provocand serii de cicluri de boom si explozie din cauza suprasaturatiei si lipsei de inovatie.

La mijlocul anilor 1970, microprocesoarele programabile cu costuri reduse au inlocuit circuitele logice discrete tranzistor-tranzistor ale hardware-ului timpuriu si au sosit primele console de acasa bazate pe cartuse ROM , inclusiv Atari Video Computer System (VCS). Impreuna cu cresterea rapida intr-o epoca de aur a jocurilor video arcade, inclusiv Space Invaders si Pac-Man, piata consolelor de acasa a inflorit si ea.

Prabusirea jocurilor video din 1983 din Statele Unite s-a caracterizat printr-un val de prea multe jocuri, adesea cu calitati slabe sau clonate, iar sectorul a vazut concurenta din partea calculatoarelor personale ieftine.si noi tipuri de jocuri fiind dezvoltate pentru ei.

Accidentul a determinat industria jocurilor video din Japonia sa preia conducerea pietei, care a suferit doar impacturi minore din cauza prabusirii. Nintendo si-a lansat sistemul de divertisment Nintendo in Statele Unite in 1985, ajutand la relansarea sectorului jocurilor video esuat.

Ultima parte a anilor 1980 si inceputul anilor 1990 au inclus jocuri video conduse de imbunatatiri si standardizare in computerele personale si competitia de razboi intre Nintendo si Sega, in timp ce acestia luptau pentru cota de piata in Statele Unite. Primele console portabile majore de jocuri video au aparut in anii 1990, conduse de platforma Game Boy de la Nintendo.

0 Shares
You May Also Like