Cum sa aduci la viata un dulap vechi in 4 pasi simpli

Află ACUM cum poți să aduci la viaţă un dulap vechi în 4 paşi simpli!

Cu toţii ne-am gândit măcar o dată că am putea recondiţiona o piesă de mobilier, însă procesul aparent lung şi complicat face mulți oameni să renunţe la idee chiar înainte de a o pune în practică. Dacă îţi doreşti cu tot dinadinsul să recondiţionezi o piesă de mobilier, dar nu ştii de unde să porneşti, acest articol vine cu toate informaţiile de care ai nevoie pentru o recondiţionare ca la carte.

Cum să dai o viaţă nouă unui dulap vechi: lucruri de care să ţii cont în procesul de recondiţionare

Atunci când avem amintiri cu o piesă de mobilier sau pur şi simplu ne este foarte dragă, despărţirea de ea devine ceva destul de greu de luat în calcul, iar pe fondul interesului crescut pentru protejarea mediului înconjurător, discuţiile despre recondiţionare devin tot mai frecvente. Dacă şi tu vrei să oferi o viaţă nouă dulapului tău preferat, iată care sunt paşii pe care să-i urmezi:

  • Curăţarea

Prima parte a procesului de recondiţionare îl reprezintă curăţarea. Goleşte dulapul pe care vrei să-l recondiţionezi, curăţă fiecare sertar în parte, şi eşti gata de pornit la drum. Curăţă cu alcool sau cu o soluţie compusă din amoniac şi apă, pentru a te asigura că toate petele sunt îndepărtate, iar dulapul tău este gata de transformare.

  • Şlefuirea

A doua etapă din procesul de recondiţionare este cea a şlefuirii. Poate una dintre cele mai migăloase etape, şlefuirea unui dulap vechi necesită frecarea acestuia cu o bucată de şmirghel. În funcţie de ce îţi doreşti de la viitorul tău dulap vechi, poţi alege să foloseşti şmirghel cu granulaţie mică, dacă vrei o suprafaţă cât mai netedă. Pe de altă parte, şmirghelul cu granulaţie mare este potrivit pentru o şlefuire profundă a mobilierului.

  • Înlocuirea accesoriilor şi a părţilor componente

Un pas crucial pentru buna recondiţionare a unui dulap este înlocuirea accesoriilor cum ar fi mânere, picioruşe, balamale sau, în cazuri extreme, a laturilor sau fundurilor sertarelor. Iar pentru ca reparaţia să dureze, materialele de calitate sunt un element esenţial al acestei etape. Alege cu grijă accesoriile pentru sertare şi optează pentru distribuitori de încredere, cum ar fi RegencyCompany.ro, pentru a avea siguranţa calităţii şi durabilităţii acestora şi, implicit, a confortului tău.

  • Finisarea

Acum că totul a fost curăţat, reparat şi pus în ordine, vine momentul finisării. Acest lucru poate include aplicarea unei vopsele noi sau a unui strat de lac, care poate ajuta la protejarea lemnului și la îmbunătățirea aspectului dulapului. Poți alege o culoare care se potrivește cu designul interior al casei sau o culoare care să fie în contrast cu restul mobilei pentru a crea un efect vizual interesant. Dacă ești în criză de timp sau ți se pare că durata recondiţionării ar fi prea mare pentru vopsea, atunci un autocolant în ton cu designul camerei în care va fi amplasat dulapul este soluţia ideală pentru un dulap cu personalitate, cu minimum de efort.

 

Recondiționarea unui dulap poate fi o activitate distractivă și plină de satisfacții, iar prin urmarea acestor patru etape vei putea transforma un dulap vechi și uzat într-unul nou-nouț. Este important să ai răbdare și să acorzi atenție detaliilor, astfel încât dulapul să arate cât mai bine posibil și să dureze mult timp.

 

Sursa foto: Pixabay.com



There is 1 comment

Add yours
  1. Angela Pop

    Acest articol ne ofera informatiile necesare pentru a ne bucura de un dulap vechi si intr-o stare perfecta! Felicitari pentru acest continut foarte util! 👏


Comments are closed.