Cand si cum ar trebui sa inspectati uneltele de mana cu motor?

Cand si cum ar trebui sa inspectati uneltele de mana cu motor?

0 Shares
0
0
0

Pentru cele mai bune scule electrice si pentru calitate absoluta accesati Zyg.ro. Inspectati instrumentele pentru eventuale deteriorari inainte de fiecare utilizare. Verificati manerul si carcasa corpului sculei pentru fisuri sau alte deteriorari.

Daca instrumentul are manere auxiliare sau duble, verificati daca au fost instalate in siguranta. Verificati cablurile pentru defecte: verificati cablul de alimentare pentru crapare, spargere si alte semne de uzura sau defectiuni la izolarea cablului. Verificati daca intrerupatoarele deteriorate si cele cu incuietori de declansare defecte.

Controlati stecherul pentru fisuri si pentru piese lipsa, pierdute sau defecte.

Ce ar trebui sa faceti daca gasiti un instrument defect?

Daca un instrument este defect, scoateti-l din serviciu si marcati-l cu claritate „Nu functioneaza, pentru reparatii”. Inlocuiti imediat echipamentele deteriorate – nu utilizati defectiuni nici macar „temporar”.

Aveti uneltele reparate de o persoana calificata – nu incercati reparatii singuri.

Ce trebuie sa faceti inainte de a utiliza unelte manuale?

Asigurati-va ca ati fost instruiti corespunzator sa utilizati masina in siguranta. Cititi manualul de utilizare inainte de a utiliza scula si operati masina in conformitate cu instructiunile producatorului. Utilizati numai unelte testate si aprobate.

Asigurati-va ca scula electrica are protectia corecta, ecranul sau alt atasament pe care producatorul il recomanda.

Preveniti socurile. Asigurati-va ca uneltele sunt bine impamantate folosind o priza cu trei varfuri, sunt izolate dublu (si sunt etichetate ca atare) sau sunt alimentate de un transformator de izolatie de joasa tensiune: aceasta va proteja utilizatorii de socuri electrice.

Verificati uneltele electrice pentru a va asigura ca o scula cu 3 pini are un cablu aprobat cu 3 fire si este legat la pamant. Cablurile cu trei varfuri trebuie conectate la o priza cu 3 poli cu impamantare corespunzatoare. Daca trebuie utilizat un adaptor pentru a gazdui un recipient cu doua gauri, cablul adaptorului trebuie atasat la o suprafata cunoscuta, functionala. Niciodata nu scoateti al treilea varf de impamantare de la un conector.

Inlocuiti dopurile frontale deschise cu dopuri frontale moarte. Conectorii frontali morti sunt sigilati si prezinta un pericol mai mic de soc sau scurtcircuit.

Conector frontal mort

Luati un electrician calificat sa instaleze o priza polarizata daca dopul polarizat cu doua varfuri al unei scule dublu izolate nu se potriveste intr-un recipient cu doua gauri. Instrumentele cu dubla izolatie utilizeaza dopuri avand un singur varf, care este vizibil mai larg decat celalalt.

Testati toate instrumentele pentru o punere in functiune eficienta cu un tester de continuitate sau un intrerupator de circuit de defectiune la masa (GFCI) inainte de utilizare.

Utilizati numai tipul de baterie pe care producatorul sculei il specifica pentru instrumentul alimentat de la baterie pe care il utilizati.

Reincarcati un instrument alimentat de la baterie numai cu un incarcator destinat in mod special acumulatorului din acea unealta.

Scoateti bateria din scula sau asigurati-va ca scula este oprita sau blocata inainte de a schimba accesoriile, a efectua reglaje sau a depozita scula.

Pastrati un acumulator in siguranta, astfel incat sa nu se poata lua contact cu bornele bateriei partii metalice, cuie, suruburi, chei si asa mai departe; acest lucru poate duce la scurtcircuitarea bateriei si poate provoca scantei, incendii sau arsuri.

0 Shares
You May Also Like