In Romania, in ultimii ani din ce in ce mai multe familii indoliate aleg sa isi incinereze decedatii la ProIgnis Transilvania, considerand incinerarea mai atractiva decat inhumarea. Au existat situatii in care ultima dorinta a celor trecuti in nefiinta a fost aceea de a fi incinerati si nu ingropati, asa ca dupa moartea acestora, familiile s-au conformat.
Cremarea este o alternativa practica, nu necesita utilizarea terenurilor, iar cenusa poate fi ingropata, imprastiata sau pastrata intr-o urna.
Crematia accelereaza procesul natural de descompunere, realizand in cateva ore ceea ce altfel ar lua luni sau ani sa se intample. Exista doua tipuri de incinerare, desi un proces este relativ nou si nu este usor disponibil.
Ambele metode reduc corpul la elementele de baza ale fragmentelor osoase prin utilizarea caldurii intense. Unul (Cremation Flame) foloseste focul in timp ce celalalt (Cremation Flameless) foloseste apa si o solutie alcalina.
Intoarsa la familie intr-o urna temporara (sau intr-o urna mai personala selectata de familie), cenusa poate fi pastrata, ingropata sau imprastiata. Multe familii aleg sa plaseze ramasitele incinerate ale unui iubit intr-o urna mai permanenta; ei pot alege dintr-o selectie larga de urne simple pana la piesele artizanale artizanale.
Inainte de incinerare
Dupa moarte, cadavrul este primit de catre un profesionist funerar licentiat care stabileste un lant de custodie. Acest lucru este esential pentru asigurarea celorlalti apropiati ca corpul incinerat al decedatului este identificat cu acuratete in urma procesului de incinerare.
O autorizatie scrisa pentru crema este redactata si semnata de membrul familiei cu autoritate legala. Lucrarile aditionale identifica efectele personale ale decedatului, caseta sau recipientul de incinerare selectat si modul in care sunt tratate ramasitele incinerate. In plus, se va intocmi certificatul de deces juridic, semnat de un medic sau de un examinator medical si depus in judet.
Corpul este apoi pregatit pentru incinerare. Efectele personale si stimulatoarele cardiace sunt indepartate, iar corpul este plasat intr-un container alternativ de incinerare. Se adauga o eticheta de identificare pentru a asigura o identificare adecvata in timpul procesului de incinerare.
Aceasta va fi incinerata cu corpul pentru a permite identificarea corecta a ramasitelor incinerate. In acest moment, corpul este transportat in crematoriu.
Flacara sau incinerarea traditionala
Procesul de incinerare a cadavrului are loc intr-un retort, iar in interiorul acestuia temperatura va fi cuprinsa intre 1.500 – 1.900 de grade Fahrenheit. De obicei dureaza aproximativ doua ore pentru ca un corp sa fie redus complet doar la fragmentele osoase; acest lucru depinde de marimea ramasitelor fizice, precum si de varsta unitatii de incineratie utilizata in incinerare.
Dupa incinerare, este necesara o perioada de racire pentru a asigura ca fragmentele osoase pot fi manipulate in mod corespunzator. Dupa racire, ramasitele incinerate sunt indepartate prin mutarea completa a retortului. Toate resturile de metal (cum ar fi un bolt chirurgical sau o articulatie de titan) sunt indepartate manual din resturile incinerate.
Asadar, acestea sunt detaliile pe care ar fi indicat sa le cunoastem cu totii despre incinerare, pentru ca in cazul in care ultima dorinta a unei persoane dragi este aceea de a fi incinerata, sa stim la ce sa ne asteptam.