Ce este pesmetul si in cate categorii se imparte?

Ce este pesmetul si in cate categorii se imparte?

0 Shares
0
0
0

Pentru a face un pane, gratina sau face umpluturi delicioase, pesmetul este unul dintre ingredientele esentiale ale bucatariilor noastre.

In acest articol, descopera beneficiile nutritionale ale pesmetului precum si cateva sfaturi pentru pastrarea si utilizarea lor in gatitul de zi cu zi! Ai auzit de pesmet Panko?

Ce sunt pesmeturile?

Pesmetul se obtine prin reducerea painii si/sau a biscuitilor la o pulbere mai mult sau mai putin fina. Cel mai adesea, painea uscata sau veche este pusa la cuptor este folosita pentru a obtine un pesmet fin si gustos. In bucatarie, pesmetul este un ingredient de baza in multe retete traditionale: pesmet, umpluturi, gratinate etc.

De fapt, termenul pesmet provine de la cuvantul chapeler care inseamna literal „a pudra”. Desi este foarte usor de facut acasa, pesmetul poate fi cumparat si din supermarketuri, pentru a economisi timp! Aceasta pudra de paine frumos aurie aduce gust si textura celor mai de baza retete!

Beneficiile pentru sanatate si nutritie ale pesmetului

Cu aproape 400 kcal la 100 g, pesmetul nu este unul dintre cele mai usoare ingrediente! Totusi, isi are locul intr-o dieta sanatoasa, atunci cand este adaugat la retete cu moderatie! Ca si painea din care este facut, pesmetul contine in principal carbohidrati care ofera energie organismului si care sunt surse de vitamine din grupa B.

Este, de asemenea, o sursa buna de proteine ​​vegetale si contine in jur de 5% lipide. De asemenea, pesmetul ajuta la acoperirea nevoilor organismului de fibre alimentare si astfel promoveaza bunastarea digestiva si tranzitul intestinal. Atentie totusi, pesmetul tinde sa absoarba uleiul de gatit. Pentru o reteta mai usoara, preferam pesmetul si preparatele la cuptor.

Cum se pastreaza pesmetul?

Pesmetul industrial ambalat in cutie poate fi pastrat o perioada relativ lunga de timp, pana la 1 an inainte de deschiderea pachetului. Odata deschis ambalajul, acesta trebuie pastrat la loc uscat, ferit de lumina si caldura.

In caz contrar, pesmetul ar putea sa-si piarda textura si sa devina ranced. Pesmetul de casa este in general mai fragil, din cauza absentei aditivilor si a conservantilor din produsul finit. Cu toate acestea, poate fi pastrat intr-un borcan de sticla sau intr-un recipient etans pentru cateva saptamani! Pesmetul fiert tolereaza in general foarte bine refrigerarea sau congelarea.

Cum sa gatesti pesmetul?

In bucatarie, pesmetul este un adevarat atu datorita capacitatii lui de a se rumeni si rumeni. Cel mai adesea, este folosit pentru a face carne, legume si peste pane intr-o tigaie, sau la cuptor! Pentru cele mai bune rezultate, va recomandam sa folositi putina grasime si sa prajiti ingredientul pane intr-o tigaie la foc mare. Atentie, insa, daca gatitul este prost controlat, pesmetul risca sa se arda si sa elibereze compusi toxici. Pesmetul este, de asemenea, ideal pentru prepararea preparatelor la cuptor.

Cum sa alegi pesmetul potrivit?

Nimic nu depaseste cea facuta in casa! Usor si economic, pesmetul de casa din paine uscata sau biscuiti ramane cea mai buna alternativa pentru a garanta absenta aditivilor si conservantilor in produs. In plus, transformarea painii uscate in pesmet reduce risipa alimentara, ceea ce reprezinta un avantaj serios!

De asemenea, este recomandat sa se favorizeze pesmetul de casa in fata pesmetului de magazin. Intr-adevar, pesmeturile sunt in mod natural mai bogate in zaharuri adaugate si lipide decat painea alba, asa ca pesmeturile sunt mai calorice.

0 Shares
You May Also Like