Ce-trebuie-sa-stim-despre-implanturile-dentare

Ce trebuie sa stim despre implanturile dentare?

Inainte de a trece pragul cunoscutului cabinet stomatologie Aminov in vederea unor implanturi dentare, multe persoane cauta cat mai multe informatii despre implanturi.

In cele ce uremaza vom discuta mai multe detalii, pentru ca viitorii pacienti, sa stie la ce se pot astepta de la o astfel de procedura.

AM OASE SUFICIENTE PENTRU UN IMPLANT DENTAR?

Pentru a determina acest lucru, mai intai ca este facuta o radiografie panoramica. Aceasta permite medicului dentist sa vada daca inaltimea si latimea osului sunt suficiente pentru implanturile dentare. Deoarece razele X sunt doar 2 dimensionale, pentru a determina adancimea osului suplimentar, trebuie efectuata o scanare CT tridimensionala. Acest lucru permite, de asemenea, planificarea exacta a dimensiunii si pozitiei implanturilor dentare.

CE SUNT IMPLANTURILE LA NIVEL DE TESUT?

Implanturile la nivelul tesutului sunt implanturi cu o singura faza care nu sunt complet scufundate in os.

CE SUNT IMPLANTURILE LA NIVELUL OSULUI?

Implanturile la nivelul oaselor sunt tipul de implanturi in doua faze care sunt complet scufundate in maxilar si cusute pentru timpul de vindecare. Avantajul acestor sisteme de implanturi este ca nici o suprafata nu exista deasupra liniei de guma, unde bacteriile se pot lipi si pot provoca infectii.

CUM SE CONSTRUIESC IMPLANTURILE DENTARE?

Astazi se utilizeaza in principal implanturi cu doua faze. In primul rand, surubul este introdus in os si dupa timpul de vindecare, capul implantului (pivotul) este folosit ca element de legatura intre surub si coroana sau puntea dentara. Exista schimbari in cazul in care, de exemplu, se face o solutie detasabila care nu necesita elementul intre ele.

CAT DUREAZA PROCEDURA DE VINDECARE PANA LA FINALIZAREA LUCRARII?

In mod normal, procesul de vindecare dureaza trei luni. De asemenea, daca a fost necesara o grefa osoasa sau o inaltare a sinusurilor (lift sinusal), procesul de vindecare poate dura pana la sase luni inainte ca implanturile sa poata fi plasate. Daca trebuie efectuata o augmentare osoasa, timpul de vindecare este cu 9 luni inainte ca implanturile sa poata fi introduse in maxilar. Dupa implantare, timpul de vindecare este de 3 luni.

LA CE TREBUIE SA MA UIT DUPA UN TRATAMENT IMPLANT DENTAR?

Tratamentul implantului dentar reprezinta o interventie chirurgicala in maxilar. Ca si in cazul oricarei operatii, igiena este de o importanta capitala, astfel incat un dentist grijuliu nu numai ca va va oferi antibiotice si analgezice, ci si o apa de gura speciala care va ajuta sa evitati amenintarea de infectare si va va informa cu privire la ce sa fiti atenti dupa tratament.

De obicei, formularul de conformitate contine toate informatiile importante, dar fumatul, alcoolul si consumul de produse lactate ar trebui sa fie cu siguranta evitate dupa o interventie chirurgicala dentara.

CE REACTII ADVERSE POT APAREA DUPA UN TRATAMENT DENTAR?

In mod normal, implanturile nu provoaca efecte secundare numai in cazuri extrem de rare, a fost observata o reactie alergica la titan. Cum vorbim despre o operatie, desi, ca toate interventiile chirurgicale, aceasta poate avea efecte secundare pe termen scurt, cum ar fi umflarea gingiilor si obrajilor.

Daca utilizati un sistem serios de implantare in doua faze, rata de succes este de aproximativ 99%. In cazul in care este necesara o grefa osoasa sau o crestere a sinusurilor, o diferenta extrema de presiune (cum ar fi calatoria pe un avion) ​​ar putea provoca sangerare in sinus in prima saptamana, care ar putea provoca un hematom. Hematomul ar trebui sa dispara dupa cel mult doua saptamani.

CARE ESTE CEL MAI RAU LUCRU CARE SE POATE INTAMPLA DUPA UN TRATAMENT IMPLANT?

Cel mai rau lucru este pierderea implantului dentar. Rata de succes cu implanturi cu doua faze este peste 99%, ceea ce inseamna ca o pierdere a implantului poate fi de obicei evitata, deoarece in timpul diagnosticarii si fazei de planificare trebuie identificati factorii care pot duce la o pierdere a implantului.

CE DIMENSIUNI ALE IMPLANTULUI EXISTA?

Practic, exista trei categorii in functie de marimea implanturilor. Pentru a determina ce dimensiune va fi utilizata, dentistul trebuie sa determine situatia osoasa (exista o masa osoasa suficienta in maxilar pentru a pune un implant?) Si sa se uite daca exista suficient spatiu in gura pentru implant.

Implanturile standard au un calibru de 3,5-4,2 milimetri si sunt utilizate mai ales in regiunea din fata.

Implanturile dentare mari: de obicei au un calibru de 4,5-6 milimetri si sunt folosite in regiunea din spate.

Mini implanturi: au un calibru de 2-3,5 milimetri si sunt folosite in cazul in care nu exista suficient spatiu sau oase intre radacini pentru implanturile standard.