Sunt pasionata de tot ce tine de remediile naturale, dar nu de orice fel, ci numai acelea care sunt luate direct din natura si foarte putin procesate. Tocmai de aceea iubesc asa de mult ceaiul, mai ales cel care este de calitate. Ca sa mi se confirme si mai mult ideea pe care deja o aveam oarecum gandita, am citit eu la un moment dat ceva articole in care se spunea ca ceaiul ar avea si unele efecte nebanuite.
Acolo se mentiona ca bautorii de ceai ar fi unele dintre cele mai fericite, dar si mai putin stresate persoane. In plus, ceaiul ar detrona lejer cafeaua, in ce priveste anumite unele dintre beneficiile aduse.
Dupa ce l-am terminat de citit si am tras niste scurte concluzii, am realizat ca de acum ar fi foarte indicat sa alternez consumul de ceai si de cafea, ca sa ma pot bucura de efectele benefice ale amandurora. In cazul cafelei, stiam foarte bine ce trebuie facut, ca sa ma pot bucura pe deplin de beneficiile oferite de aceasta.
In cazul ceaiului, parca nu mai eram asa de sigura, pentru ca niciodata nu am acordat importanta modului de prepare al acestuia. Mai mereu l-am pregatit dupa metodele „babesti”, in care nu se tinea cont de foarte multi factori importanti.
Cand am aflat ca este nevoie de un anumit tip de apa in prepararea ceaiului, ca trebuie sa se tina cont de temperatura acesteia in procesul de infuzare sau ca pana si recipientele din care se bea ceaiul influenteaza gustul acestuia, am ramas profund uimita. Recunosc ca in acelasi timp m-am simtit si putin cam ignoranta, dar am zis ca, pana la urma, se redreseaza si acest aspect.
De asemenea, in acel moment am realizat ca ceea ce am baut pana in acel moment era, pur si simplu, o fiertura si ca imi bateam joc de calitatea ceaiului pe care il aveam la indemana. Asa ca usor usor am fost nevoita sa prepar cel mai bun ceai posibil, ca sa ma pot bucura pe deplin de beneficiile oferite de acesta.
In prima faza, m-a uimit diferenta de gust, care era enorma, fix dupa cum s-a mentionat si in respectivul articol. Acelasi sortiment de ceai, achizitionat de la Livada cu Ceai a inceput sa fie cu adevarat apreciat de mine. Gustul era chiar incredibil, iar starea mea de spirit era imbunatatita considerabil. Ce puteam sa imi doresc mai mult?
Doua cani de bautura calda, una de ceai si alta de cafea, mi-au schimbat intreaga mea dispozitie de-a lungul zilei. M-am simtit automat mai energica si parca mintea mea functiona la cote inimaginabile pana atunci. Parca nu mi se mai parea asa de greu sa fac toate lucrurile care necesitau sa fie rezolvate de-a lungul zilei.
Nu spun ca as fi lenesa, dar parca nu aveam acea tragere de inima, atat de necesara pentru a face lucrurile sa se mentina pe linia lor de plutire.
Acum sunt mai energica ca niciodata, tocmai datorita unei mici schimbari facute in modul de prepare a ceaiului!