Cum sa activati modul de economisire a bateriei pe Android

Cum sa activati modul de economisire a bateriei pe Android

Cele mai multe smartphone-uri folosesc sistemul de operare Android, incepand de la telefoane mobile Blaupunkt, pana la smartphone-uri precum Samsung, Sony, Huawei, iar lista exemplelor poate continua.

Sistemul de operare Android are multe stocari si programe interesante pentru a mentine utilizatorii ocupati si fericiti, cum ar fi GPS, WiFi, Google Play Store si multe altele.

Aceste aplicatii si functii au facut ca utilizatorii sa se bazeze mai mult pe Smartphone-ul lor si, din pacate, multe dintre aceste functii pot descarca bateria dispozitivului destul de rapid; iar acest lucru devine o problema in interior cand bateria se stinge.

Deci, care este solutia pentru descarcarea rapida a bateriilor pentru aplicatii si functii? Ce pot face utilizatorii de telefoane mobile Blaupunkt sau cei care detin alte smartphone-uri Android pentru a pastra telefoanele cat mai mult timp incarcate?

Exista mai multe trucuri care pot fi efectuate si care pot prelungi durata de viata a bateriei dispozitivului, iar cateva dintre acestea vom prezenta in randurile care urmeaza.

  1. Utilizati modul de economisire a energiei pe Android

Aceasta caracteristica este disponibila pe toate dispozitivele Android si poate fi accesata cu usurinta, intrucat tot ce trebuie sa faceti este sa treceti din jos in partea de sus a ecranului, dezvaluind comenzile rapide si pictogramele cu acces rapid, apoi aveti grija la pictograma bateriei, odata ce localizati acest lucru, faceti clic pe ea – si veti vedea cum se activeaza optiunea de economisire a bateriei, activati aceasta caracteristica pentru a activa economisirea bateriei dispozitivului.

Economisirea bateriei poate dezactiva unele dintre celelalte functii de pe dispozitiv, cum ar fi notificarile de pe IM sau de pe retelele de socializare sau chiar o poate incetini un pic dispozitivul, asa ca nu va mirati daca intalniti acest lucru.

  1. Dezactivati manual unele functii

Activarea economisirii bateriei din setarile telefonului este posibil sa dezactiveze unele functii din dispozitiv, dar nu toate. Acum, pentru a economisi mai multa baterie si a obtine mai mult timp de utilizare pe dispozitivul Android, trebuie sa dezactivati anumite functii manual.

De exemplu, WiFi, Bluetooth, GPS, Hotspot, Retea de date si asa mai departe. Aceste functii consuma o parte din autonomia bateriei. Pot fi localizate si dezactivate din panoul de acces rapid.

Pentru a accesa aceasta caracteristica, urmati pasii de mai jos:

  • Accesati Setari> Intretinere dispozitiv> Baterie.
  • Atingeti pictograma Baterie afisata in ecranul de intretinere dispozitiv.
  • Pe ecranul urmator, atingeti Utilizarea bateriei si apoi pe cele 3 puncte verticale din coltul din dreapta sus.
  • Selectati apoi ca sa Optimizati utilizarea bateriei si de aici puteti dezactiva manual functiile / aplicatiile.
  1. Folositi Instrumentul Setari

De aici puteti seta economisirea bateriei pentru a porni automat odata ce bateria dispozitivului se scurge la 20 sau 15%. In mod implicit, aceasta caracteristica nu este setata sa se activeze automat, asa ca, odata ce ati configurat-o, daca bateria se scurge pana la procentul setat, vi se va trimite o notificare, informandu-va ca economisirea bateriei a fost activata.

Acest lucru este semnificat printr-o bara portocalie sau un semn plus care apare pe pictograma bateriei. Aceasta caracteristica se va opri automat odata ce incepeti incarcarea.

  1. Utilizati aplicatii terte

Exista o multime de aplicatii de economisire a bateriilor pe care le puteti descarca din Google Play Store, dar este destul de dificil sa gasiti aplicatii terte care salveaza efectiv bateria, deoarece majoritatea etapelor si functiilor de economisire a bateriei sunt accesate manual.

In cele mai multe cazuri, multe aplicatii de economisire a bateriei fac mai mult rau decat bine dispozitivului. Cu toate acestea, exista cateva aplicatii care au fost programate pentru a fi inradacinate pe dispozitivul dvs. la instalare, permitandu-i sa poata controla caracteristicile din fabrica ale telefonului dvs. si dezactivati efectiv functiile esentiale de consum de baterie o data activate.