Cum-sa-ne-protejam-smartphoneul

Cum sa ne protejam smartphone-ul?

Datorita multitudinii de intrebuintari pe care le pot avea, smartphone-urile au acaparat piata telefoanelor mobile, nemai fiind atat de importante detalii precum durata medie de viata a bateriei, rezistenta la socuri sau calitatea convorbirii.

Desigur, aceste lucruri sunt avute in vedere in continuare insa mai importante sunt puterea de procesare, sistemul de operare folosit si, de ce nu, designul terminalului. Puterea de procesare este mai importanta pentru ca in functie de aceasta ne putem da seama de numarul si tipul de aplicatii pe care le putem rula pe smartphone.

Cu cat dispozitivul este mai performant, ceea ce se traduce printr-un procesor mai puternic si mai multa memorie RAM care ruleaza la frecvente mai mari, cu atat pot fi rulate o diversitate mai mare de aplicatii.

Ceea ce sacrificam pentru a ne putea bucura de atat de multe optiuni intr-un singur dispozitiv este in primul rand durata medie de viata a bateriei si durabilitatea terminalului.

Daca primele telefoane mobile ne puteam astepta sa le folosim cateva zile la rand pana sa trebuiasca sa reincarcam bateria, acum nu vom fi surprinsi daca la o folosire medie a dispozitivului bateria ne va tine mai putin de o zi.

Cel mai mare consumator ramane display-ul iar pe locul doi se afla procesorul grafic. Ingloband atat de multe componente si cu un display care are aproape aceeasi demensiune precum telefonul nu este ceva neobisnuit ca un soc precum cel cauzat de o cazatura sa provoace o defectiune.

Cele mai fragile par a fi iPhone-urile al caror display nu ezita sa se sparga chiar si de la cea mai mica cazatura. Totusi, nu trebuie sa ne cumparam un alt telefon mobil doar pentru ca display-ul s-a crapat, acesta putand fi inlocuit la un service care efectueaza reparatii iPhone Bucuresti.

Pentru a nu ajunge in situatia de a trebui sa inlocuim display-ul iPhone-ului nostru sau alte componente precum carcasa, difuzorul, microfonul sau antena wireless este bine sa luam toate masurile de protectie care ne stau la dispozitie.

In primul rand este bine ca ecranul sa fie protejat de o folie astfel incat acesta sa nu se zgarie si sa aiba o rezistenta mai mare la socuri. O husa din piele pentru telefon poate adauga un nivel crescut de protectie inclusiv pentru carcasa telefonului, ea putand sa absoarba mai bine socurile. Exista si posibilitatea de a folosi huse din cauciuc, mai putin estetice dar mai durabile si care ofera o protectie crescuta.

Cel mai mare dusman al smartphone-ului nostru suntem chiar noi si accidentele sau imprudenta la care suntem predispusi. Desi nu este posibil intotdeauna este de dorit ca atunci cand folosim un smartphone sa avem mainile curate, altfel riscam nu doar sa murdarim ecranul ci si sa incleiem butoanele care in timp vor deveni mai greu de apasat sau nu vor mai functiona de loc. Chiar daca cele mai multe accidente au ca prima cauza faptul ca am scapat telefonul din mana, nu trebuie exclusa nici posibilitatea de a ne lovi telefonul atunci cand il tinem in buzunar.

In cazul in care ati avut ghinionul de a va defecta telefonul mobil puteti apela la specialisti pentru a il repara. Pentru mai multe detalii despre ce puteti face pentru a va proteja si repara smartphone-ul accesati Servicegsm.ro.