Cum se folosesc uleiurile esentiale dermocaustice?

Cum se folosesc uleiurile esentiale dermocaustice?

0 Shares
0
0
0

Uleiurile esentiale sunt substante naturale, dar asta nu inseamna ca sunt sigure, deoarece chiar si produsele naturale contin substante chimice potential periculoase. Cu precautiile potrivite, este in continuare posibil sa utilizati uleiuri esentiale dermocaustice fara consecinte daunatoare asupra pielii.

Ce este un ulei esential dermocaustic?

Acestea sunt uleiuri esentiale care pot provoca iritatii ale pielii sau chiar arsuri pe piele atunci cand sunt aplicate pur. Aceasta actiune se datoreaza anumitor molecule pe care le contin cunoscute sub numele de aldehide aromatice si fenoli.

Cu aceste informatii, vei putea recunoaste singur uleiurile esentiale dermocaustice pe baza compozitiei lor biochimice. De exemplu, fenolii (care sunt un tip de alcool) au o terminatie „ol” (timol, mentol, linalol, carvacrol etc.) si, prin urmare, sunt destul de usor de recunoscut.

Iata o lista neexhaustiva a unor uleiuri esentiale dermocaustice:

  • Ulei esential de busuioc
  • Ulei esential Bay Saint Thomas
  • Ulei esential de scortisoara de Ceylon
  • Ulei esential de cuisoare
  • Ulei esential de eucalipt
  • Ulei esential de lamaie, eucalipt
  • Ulei esential de iarna
  • Ulei esential de lavanda cu tepi
  • Ulei esential de menta
  • Ulei esential de timol de cimbru

De asemenea, retineti ca natura dermocaustica a unor uleiuri esentiale este doar unul dintre multele pericole ale uleiurilor esentiale. Unele pot fi fotosensibilizante (fac pielea mai vulnerabila la soare) sau neurotoxice, pentru a numi cateva.

Ce precautii trebuie luate cu uleiurile esentiale dermocaustice?

Diluare in ulei vegetal

Primul lucru de retinut este ca este absolut necesar sa le diluati in ulei vegetal inainte de a le aplica pe piele. Nivelul de dilutie variaza in functie de natura uleiului esential. In acest caz, este esential sa alegeti cu atentie uleiurile vegetale deoarece indeplinesc o dubla functie: sunt ingrediente active si excipienti. Noi va recomandam aromele de vanilie din gama Pronat, pentru un miros si arome exceptionale.

A nu se aplica pe mucoase

Un alt punct important este necesitatea absoluta de a evita mucoasele. Spre deosebire de piele, celulele din jurul membranelor mucoase sunt vii si absorb substantele in contact cu acestea mult mai repede decat pielea. Riscul de iritare este prin urmare crescut.

Utilizati pe perioade scurte

Uleiurile esentiale dermocaustice tind sa fie deosebit de puternice. Cele care contin fenoli sunt, de exemplu, antiinfectioase redutabile. Prin urmare, nu este necesar sa le folositi pe perioade prelungite (nu mai mult de 3 pana la 5 zile), dar din nou, folosirea lor pe perioade prelungite chiar daca sunt diluate creste riscul de efecte adverse.

A nu se lasa la indemana copiilor si a populatiilor expuse riscului

Copiii sunt o populatie deosebit de vulnerabila. Majoritatea uleiurilor esentiale dermocaustice (chiar daca sunt diluate) pot fi folosite doar de la varsta de 6 sau 7 ani. Pentru unii, de la 15 sau chiar 18 ani este posibil sa le foloseasca. Ele trebuie evitate la femeile insarcinate si care alapteaza.

In concluzie, desi uleiurile esentiale sunt substante naturale, pot fi periculoase, deoarece contin diferite substante chimice naturale, dar toxice. Speram ca acest articol v-a ajutat sa intelegeti mai bine care este modul corect de a le utiliza.

 

0 Shares
You May Also Like