De-ce-avem-nevoie-de-psiholog

De ce avem nevoie de psiholog?

Foarte multe persoane trec pragul cabinetelor de psihologie in ultimul timp, din diferite motive. Psihocab este un cabinet psihologic in Bucuresti, si primeste zi de zi vizita pacientilor, care se confrunta cu diferite probleme.

Inainte de toate insa, mentionam faptul ca desi exista conceptia gresita ca oamenii care merg la psiholog sunt nebuni, lucrurile sunt total diferite. Oamenii merg la psiholog atunci cand au nevoie de sfaturi si consiliere psihologica pentru a depasi un moment sau pentru a afla cum trebuie sa actioneze in diferite situatii.

Ei bine, in urmatoarele randuri vom vedea care sunt cateva dintre cele mai comune motive ale persoanelor care trec pragul cabinetelor de psihologie, pentru a beneficia de cea mai buna consiliere psihologica.

Vrei sa te iubesti si sa te accepti – Multi oameni au dificultati in acest lucru si nu sunt neaparat deprimati sau afectati de o alta tulburare mentala. Terapia te poate ajuta sa explorezi blocajele la stima de sine si incepi sa inveti mai multe modalitati practice de a face fericirea sa fie o prioritate pentru tine.

Vrei sa faci o casnicie buna – Multe relatii sunt functionale, dar nu mai sunt distractive. Cuplurile pot alege sa beneficieze de consiliere psihologica, iar aceasta poate contribui la imbunatatirea comunicarii si poate imbunatati strategia si poate gasi modalitati de a reveni la pasiune si entuziasm intr-o casatorie.

Vrei sa fii un parinte fantastic – Multi dintre noi, in ciuda propriilor obiectii, ne reintoarcem la modelele de parinti pe care le-am observat in copilaria noastra. Terapia te poate ajuta sa iesi din aceasta rutina si sa fii parintele care iti doresti cu adevarat fii (si copiii tai au nevoie de acest lucru). Timpul trece, lucrurile se schimba, iar cei mici au nevoie de parinti moderni, si au nevoie sa fie crescuti de parinti care sa le ofere totul pentru a avea o copilarie fantastica.

Vrei sa te dezvolti in cariera ta – Spui ca esti nefericit unde esti? De ce nu te straduiesti pentru ceva diferit? Este teama, prea mare, munca grea sau conflictul interpersonal care te tine inapoi? Terapia poate fi un catalizator pentru o schimbare sanatoasa in cariera ta.

Vrei sa intelegei scopul in viata – In mod evident daca vei opta pentru consiliere psihologica, un bun terapeut va lucra la psihicul tau si te va ajuta sa descoperi unde va te afli la un nivel profund, ajutandu-te sa descoperi pasiunile ingropate sub ocupatia vietii.

Vrei o ora in fiecare saptamana sa te concentrezi complet pe tine insuti – Terapia este un curs in care tu esti subiectul. Te poti explora, te duci mai adanc in gandurile si sentimentele tale actuale. Aceasta practica vitala a devenit o arta uitata in lumea noastra astazi, insa aceasta poate fi pusa in aplicare in cadrul unei sedinte de terapie.

Iti doresti neaparat sa sa atingi un obiectiv de fitness – terapeutii nu sunt adesea antrenori personali, dar acestia au capacitatea de a intelege in mod obisnuit ca aptitudinile sunt atat de mentale cat si fizice. Terapia te poate ajuta sa depasesti obstacolele care te impiedica sa iti atingi obiectivele.

Iti doresti sa participi la o competitie sportiva – Multi sportivi aleg sa treaca pragul unui cabinet de psihologie inainte de a participa la o competitie sportiva pentru care s-au pregatit foarte mult timp. Ei au nevoie de consiliere psihologica pentru a-si gasi motivatia. De-asemenea, au nevoie de consiliere psihologica si pentru a putea sa depaseasca momentele grele, in cazul in care nu obtin rezultatele dorite.

Vrei sa dai totul uitarii si sa ierti – Tinerea unei suparari nu este o conditie diagnosticabila, dar are consecinte fizice, emotionale si relationale grave. Prin terapie, poti invata sa rezolvi aceste probleme si sa mergi mai departe pe drumul cel bun.

Terapia este un laborator pentru a explora, experimenta si practica comportamentele care sunt infricosatoare in restul vietii. Persoanele timide pot sa isi infrunte temerile in cadrul sedintelor de terapie. Persoanele detasate pot experimenta exprimarea emotiei. Cand ai incercat acest lucru de cateva ori in sesiune, poti considera ca in mare parte ti-ai invins temerile.

Asadar, acestea sunt doar cateva exemple, insa situatiile in care oamenii au nevoie de consiliere psihologica sunt mult mai multe, iar cateva vizite la cabinetul de psihologie le pot fi de mare ajutor acestora pentru a-si infrunta temerile si pentru a-si rezolva problemele.