De ce romanii isi repatriaza decedatii din Franta?

0 Shares
0
0
0

Dupa anul 1989, cateva milioane de cetateni romani au ales sa paraseasca tara, sperand sa isi poata crea un viitor mai bun, departe de granitele Romaniei. Foarte multi dintre acestia au ales sa plece in tari latine precum Franta, Italia, Spania sau chiar Portugalia.

O mare comunitate de romani traieste in Franta. Nivelul de trai din aceasta tara este mult mai ridicat decat cel din Romania. Locurile de munca sunt mult mai bine platite decat in Romania, iar posibilitatile sunt nelimitate. Acesta este si motivul pentru care in fiecare an, multi romani aleg sa isi caute un loc de munca bine platit in aceasta tara.

Odata cu trecerea timpului insa, multi dintre romanii stabiliti in Franta, au trecut in nefiinta. Unii dintre acestia au murit in urma unor accidente la locul de munca. Alti romani au fost implicati in accidente rutiere mortale, astfel ca si-au gasit sfarsitul departe de cei dragi.

Unii romani aflati in Franta au murit din cauza bolii. Unii au plecat in aceasta tara constienti ca erau bolnavi, in timp ce altii s-au imbolnavit pe parcurs, iar boala a evoluat atat de mult, incat acestia si-au gasit sfarsitul printre francezi.

Ei bine, in fiecare an mor foarte multi romani in Franta, iar familiile indoliate aleg de cele mai multe ori sa isi repatrieze decedatii.

Motivul datorita caruia familiile indoliate acceseaza https://www.repatriere-decedati.ro pentru a-si repatria decedatii din Franta, este unul cat se poate de simplu: repatrierea decedatilor este mai atractiva din punct de vedere financiar, decat inmormantarea sau incinerarea in Franta.

In urmatoarele randuri vom discuta despre decesul unei persoane in Franta, pentru ca in cazul in care va aflati in aceasta tara, sa stiti cum sa procedati, sau sa stiti cum sa procedati daca aveti um membru al familiei plecat in aceasta tara.

Moartea unei rude sau a unui prieten poate fi o experienta traumatica si este important sa intelegem procedura in Franta. In cazul in care moartea are loc acasa, primul lucru de facut este sa contactati medicul local care va certifica decesul si va elibera un certificat medical, pentru a spune ca s-a produs decesul.

Familia sau medicul va contacta o firma de servicii funerare care va colecta decedatul si ii va duce fie la cea mai apropiata morga de spital (chambre funéraire), fie la propriul mortuar al caminului funerar. Alternativ, in Franta, este legal ca decedatul sa stea in repaus in propria casa inainte de incineratie sau inmormantare.

Decesul intr-un spital sau institutie nationala.

Medicul care a tratat persoana respectiva inainte de decesul sau va semna certificatul medical. Persoana decedata va fi dusa sa se odihneasca in mortuarul spitalului.

Daca decesul s-a produs in circumstante suspecte sau violente (cum ar fi un accident rutier), acesta trebuie raportat la politie cat mai curand posibil. O ancheta are loc atunci cand decesul are loc intr-un loc public sau cand se suspecteaza un joc nefast.

In astfel de cazuri, corpul va fi dus intr-un cabinet special pentru post-mortem. Raspunderea pentru eliberarea certificatului de deces si a permisului de inmormantare revine procurorului public (Procureur de la République) la instanta superioara locala (Tribunal de Grande Instance).

Inregistrarea decesului

In decurs de 24 de ore va trebui sa se faca o declaratie oficiala de deces (declaration de décès). Pentru a inregistra decesul, veti avea nevoie de: Dovada de identitate a persoanei care inregistreaza decesul, certificatul medical de deces si dovada identitatii defunctului, cum ar fi certificatul de nastere sau casatorie, pasaport sau carte de identitate.

Certificatul de deces (acte de décès) ofera informatii despre locul si momentul in care a avut loc decesul, dar nu indica cauza mortii.

Inmormantarea in Franta

O ceremonie funerara in Franta poate fi laica si desfasurata de un director de inmormantare sau religioasa si are loc la un loc de cult. Dupa deces, familia are pana la sase zile lucratoare (fara a include weekend-urile sau sarbatorile publice) pentru a decide daca defunctul ar trebui sa aiba o incineratie sau o inmormantare.

O inmormantare in aceasta tara, are pretul mediu de 3350 euro, insa costurile cresc considerabil incluzand costurile cimitirului, etc. Se poate ajunge ca inmormantarea sa coste chiar si 9000 de euro.

Incinerare

In cazul in care corpul urmeaza sa fie incinerat, va trebui solicitata autorizarea de la mairie locala. De obicei, va avea loc la crematoriul local. In urma cremarii, urna este data familiei, daca este solicitat, sau cenusa poate fi imprastiata in gradina pomenirii (jardin de suveniruri). Costul mediu al unei asemenea proceduri, este de 3600 de euro.

Asadar, in conditiile in care un cetatean roman isi pierde viata in Franta, cu siguranta familia ia mai intai de toate in calcul ideea de a accesa https://www.repatriere-decedati.ro, pentru repatrierea persoanei decedate.

Este firesc acest lucru, in conditiile in care repatrierea decedatilor din Franta, este mai putin costisitoare decat inmormantarea sau incinerarea in aceasta tara.

0 Shares
You May Also Like