Ghid-pentru-incepatori-in-ceea-ce-priveste-momeala

Ghid pentru incepatori in ceea ce priveste momeala

O intrebare pusa adesea de pescari este ”care e momeala ta preferata?”. Raspunsul ar putea fi la fel de variat precum toate numeroasele tipuri de momeli existente pe piata. Alegerea momelii perfecte poate fi uneori derutant, in special pentru aceia care nu cunosc foarte multe tehnici de pescuit.

Marea majoritate, dupa ce afla ca o anumita persoana a prins foarte multi pesti cu un anumit tip de momeala, cheltuiesc o suma foarte mare de bani pentru momeala respectiva , insa nu de fiecare data este si cu folos.

Toti traim in speranta, tocmai din acest motiv articolele de pescuit pe care le folosim ajung sa rugineasca. Ne ducem la pescuit fara vreo strategie anume in minte, ci doar cu ustensilele necesare, fara ca nici macar acestora sa nu le stim intrebuintarea in tatalitate.

O teorie interesanta ar suna in felul urmator: n-am vazut niciodata o momeala care sa nu prinda un peste. Intr-adevar, toate sunt folositoare, fie ca unele sunt mai bune decat altele, insa daca nu avem informatia necesara intrebuintarii acestora, atunci momeala respectiva poate deveni inutila. Ideea sta in faptul ca ar trebui sa stim cum sa folosim momeala respectiva, pe ce peste si in ce tip de apa.

Pe langa toate acestea, sunt cateva greseli comune pe care incepatorii le fac in ceea ce priveste abilitatea de a prinde un peste.

Primul lucru pe care nu il iau in considerare il reprezinta tija si tamburul folosit, acestea ajutandu-te extrem de mult la felul in care se simte undita atunci cand pestele musca momeala. De asemenea, o momeala falsa, creata din materiale speciale precum cauciuc, te poate ajuta, cel putin din punct de vedere teoretic, insa practic succesul de care urmeaza sa aveti parte poate fi limitat intr-un mod drastic.

Un alt element important al ghidului il reprezinta firul pe care il folositi, care trebuie sa fie cat mai subtire si cat mai rezistent pentru a nu putea fi observat de peste, dar si pentru a strapunge usor apa. De asemenea, trebuie sa fie rezistent deoarece nu doriti ca acesta sa se rupa in cazul in care momeala dumneavoastra a functionat si ati prins un peste mai mare decat v-ati imaginat.

Oricare ar fi ideea, kit-ul intreg de articole pescuit ar terbuie sa fie cat mai usor, astfel alocand momelii indeajuns de multa importanta incat scufundarea acestia sa fie facuta doar prin prisma greutatii acesteia. Este recomandata folosirea unei undite din carbon, care sa ajunga la o greutate maxima de 4 kg.

Alti factori importanti pe care ii contine acest ghid in privinta momelii pot fi: sa va asigurati ca firul este intins si ca nu este incurcat, sa va asigurati ca momeala dumneavoastra este usoar, insa nu atat de usoara incat sa pluteasca, ci atat de usoara incat sa stea la o adancime de 1-2 metri.

Cel mai recomandat ca zona de pescuit, indiferent ca sunteti incepator sau nu, o reprezinta marea sau oceanul, acestea fiind locatiile in care pestii sunt pretutindeni, ele influentand gradul de importanta al momelii pe care o utilizati. Pentru o gama mai diversificata de momeli vizitati www.oneshop4u.ro .

Alte stiri actuale :

1. Pescuit cu mainile goale
2. FOTO Weekend de ”cosmar” pentru pestii din baltile alexandrene
3. Sfaturi utile pentru pescuitul pe vint puternic
4. Pescarii sportivi braileni şi-au desemnat campionii judeteni
5. Invitatie la pescuit pe Grand River ON