Sfaturi-utile-pentru-optimizarea-seo

Istoria versiunilor WordPress si modul in care ele au evoluat

 

2.5 (Brecker), 18 numit „Brecker“ in onoarea saxofonistul Michael Brecker si lansat oficial la data de 29 martie 2008. Aceasta versiune a fost un nou punct de cotitura in dezvoltarea WordPress cu un accent deosebit pe panoul de imbunatatire Administrarea WordPress. aspectul vizual si gradul de utilizare al administratiei a fost imbunatatita, in special prin adaugarea de caracteristici AJAX, care, in general, imbunatatite peste bord si in mod special: gestionarea atasamente si fisiere multimedia, tag-uri, categorii si link-uri, salvarea automata a proiectelor de timp, plugin-uri de actualizare automata, widget-uri sistem imbunatatit de template-uri … de asemenea, important a fost adaugarea de API pentru „SHORTCODE“, care permite sa execute cod pe intrarile fara utilizarea directa a embedding suport PHP Serviciul Gravatar in comentarii si generarea automata de galerii de imagini pe atasamente.

 

Versiunea 2.5.1.20 a imbunatatirii securitatii si a remedierilor de eroare lansata la 25 aprilie 2008.

2.6 (Tyner), 21 numit “Tyner” in cinstea pianistului jazz McCoy Tyner si care a fost lansat pe 15 iulie 2008.

Versiunea Tyner introduce (in functie de blogul de dezvoltare) imbunatatiri noi care imbunatatesc utilizarea WordPress ca CMS. De exemplu, gestionarea revizuirilor si versiuni ale intrarilor (dif), conform wikis traditionale, posibilitatea de a elimina directoarele copac web si fisierele sensibile, suport SSL completa, noile versiuni ale unora dintre bibliotecile incluse, cum ar fi jQuery si jQuery UI (1.5.1) sau TinyMCE, imbunatatirea si adaugarea de plugin-uri, cum ar fi „video WordPress“ sabloane de vizualizare de pre in administrare, campuri suplimentare pentru profiluri de utilizator (pana in prezent prin intermediul plugin-urilor) sau posibilitatea de a da mai multor sub-categorii, alte functii noi si, conform stirilor oficiale, corectii la erorile de la versiunea anterioara.

2.6.222 Patch directionat aproape exclusiv pentru a rezolva vulnerabilitatile din registrul utilizatorilor, legate de generarea aleatoare a parolelor si posibila resetare a acestora pentru ceilalti utilizatori. Prin urmare, afecteaza numai sistemele cu activarea inregistrarii utilizatorilor.

2.6.323 Un patch orientat pentru a repara o vulnerabilitate cu risc scazut in biblioteca Snoopy, care este utilizata pentru a afisa fluxurile de pe Tabloul de bord.

2.7 (Coltrane) numit „Coltrane“ in onoarea lui saxofonistului John Coltrane, si este lansat pe 10 decembrie 2008. Aceasta versiune include, mai presus de toate, o noua interfata grafica si extrem de anticipat (1.0) cu, de asemenea, noi, imbunatatite AJAX, corectarea unor defecte ale curentului si, mai ales, schimbarea atat de locatie si in ceea ce priveste gradul de utilizare, partea din stanga sus a ecranului meniului principal.

Noul meniu permite accesul la orice sectiune, indiferent de adancimea sub-sectiunilor datorita implementarii AJAX pentru ao face extensibila. In plus, un alt aspect extrem de anticipat este punerea in aplicare a actualizarii automate pentru sistemul global si se bazeaza, ca si in alte ocazii a fost deja facut in plugin-ul independent deja a avut.

Acesta pune in aplicare doar sistemul de cookie-uri pe HTTP fisierele atasate adaugate in mod exclusiv, fara necesitatea de a le salva ca intrari, browser-ul de fisiere pentru a plugin-uri, editia on-line (nu de la bord), documentatia phpdoc vor fi disponibile si includ functionalitati pentru a “drag and drop” elemente de pe Consiliul, printre altele.

Ca de obicei, este corectat un alt numar mare de erori in legatura cu interfata si functionalitatea acesteia in ceea ce priveste browserele, locatiile etc., precum si codul sistemului si diferitele validari.

2.7.1 Remediaza mai mult de 60 de erori minore si este lansata pe 10 februarie 2009.

2,8 (Baker). Numit “Baker” in onoarea trumpetei Chet Baker. Versiunea 2.8 include functii dedicate utilizatorilor avansati, cum ar fi noul editor de coduri CodePress care, spre deosebire de editorul anterior, evidentiaza codul in functie de limba utilizata. O alta caracteristica noua care este inclusa este instalarea sabloanelor pe web, similar cu instalarea pluginurilor web introduse in versiunea 2.7

2.8.6: Lansat pe 12 noiembrie 2009.

2.9 (Carmen): A fost numita “Carmen” in cinstea cantaretei si pianistului Carmen McRae. Permite modificari imaginilor (roti, flip, cultura), incorporarea media (fara cod de incorporare) si un sistem de hartie pentru a stoca comentarii si articole sterse, printre altele.

2.9.1: Aceasta revizuire rezolva bug-urile gasite in versiunea 2.9.

2.9.2: Aceasta revizuire rezolva o eroare de securitate care permite obtinerea rezultatelor cosului de gunoi. Rezolva, de asemenea, alte bug-uri gasite in versiunea 2.9.1

Varianta 3.x

3.0: Mergeti WordPress cu «WordPress Mu» pentru a oferi suport multiblogging implicit. Adaugati tipuri personalizate de intrari (tipuri personalizate de posturi sau CPT-uri) si taxonomii personalizate. O interfata avansata este adaugata pentru a gestiona meniurile si actualizarile plugin-ului pot fi realizate in bloc.

3.1: 26 Aceasta versiune, numarul 14, a fost lansata pe 22 februarie 2011 si este numita Django Reinhardt in cinstea jazzista. Principalele noutati ale acestei versiuni sunt:

Link-uri interne: cu un clic pe butonul nou pentru legaturi interne puteti cauta o inregistrare sau puteti revizui continutul existent pentru al conecta.

Bara de administrare: contine mai multe linkuri pentru a accesa diverse ecrane de administrare. In mod implicit, bara de administrare este afisata atunci cand un utilizator a accesat si acceseaza site-ul si nu este afisat in ecranele de administrare in instalatiile simple (fara activare multisite). Pentru instalarile cu multisite, este afisat atat atunci cand vizitati site-ul, cat si in ecranele de administrare

Imbunatatirile in interfata de scriere: noii utilizatori WordPress vor gasi ecranul scris mult mai curat decat inainte, majoritatea optiunilor fiind ascunse in mod implicit. (Puteti sa faceti clic pe optiunile de ecran din partea de sus pentru a le afisa din nou)

Formate de intrare: informatiile despre format pot fi utilizate de teme pentru a personaliza prezentarea unei intrari. Aveti mai multe informatii in formate de intrare (in engleza inca).

Administrator de retea: Meniurile Super Administrator si paginile aferente de pe ecranul de administrare obisnuit au fost mutate pe noul ecran de Administrator de retea.

Ecrane de gestionare in modul lista: puteti sorta coloanele ecranelor cu liste (pagini, intrari, comentarii etc.) pentru a imbunatati procesul de paginare.

Imbunatatiri ale exportatorului / importatorului: exista multe schimbari in informatiile autorului, imbunatatirea manipularii taxonomiilor si termenilor, suportul corect al meniurilor de navigare etc.

Imbunatatiri in tipul de continut personalizat: permite dezvoltatorilor sa creeze pagini de fisiere si sa aiba mai multe controale de capacitati si meniuri mai bune.

Intrebari avansate: permite dezvoltatorilor sa efectueze mai multe interogari de taxonomii si campuri personalizate.

O schema de culoare albastra pentru cea mai proaspata administrare care focalizeaza atentia asupra continutului dvs.