La-ce-etaj-este-indicat-sa-iti-cumperi-apartamentul

La ce etaj este indicat sa iti cumperi apartamentul?

Atunci cand intentionezi sa iti cumperi o locuinta, cel mai probabil vei opta pentru un apartament, dat fiind faptul ca diferenta de pret dintre un apartament si o casa este una semnificativa.

Cand trebuie sa iti alegi apartamentul, cu siguranta trebuie sa tii cont de cateva detalii importante, cum ar fi zona in care este amplasat acesta, iar de preferat ar fi sa iti indrepti atentia spre cele mai noi apartamente de lux Domenii.

Zona este deosebit de importanta, pentru ca trebuie sa ai acces rapid la transportul in comun, trebuie de-asemenea sa ai aproape de locuinta o farmacie, un supermarket, un cabinet medical, etc.

Apoi, este foarte important sa stii la ce etaj doresti sa fie apartamentul tau, sau daca doresti ca acesta sa fie la parter. Fiecare optiune vine cu avantajele si dezavantajele sale.

Parter

Cel mai important avantaj pe care il are o locuinta la parter, este acela ca nu este nevoie sa ruci multe scari, asa ca daca apartamentul este intr-un bloc fara lift, aceasta optiune poate fi perfecta pentru tine.

Nu ai vecini sub tine, asa ca poti chiar sa dansezi in apartament, nu ai nici teama ca iti inunzi vecinul de dedesupt. In plus, ajungi mult mai repede afara, iar cand ai bagaje de adus de la masina, nu trebuie sa urci cu ele pe scari pana la ultimul etaj, ceea ce este un mare avantaj.

Dezavantajele sunt reprezentate de riscul mai mare de infractiuni, dar si de costurile mai mari pentru incalzire iarna sau de zgomotul care se aude mai tare decat la vecinii de deasupra.

Ultimul etaj

Un apartament la ultimul etaj vine de-asemenea cu unele avantaje. Nu vei avea parte de atat de mult zgomot precum cei care locuiesc la parter, iar acesta este un lucru imbucurator, mai ales cand ai nevoie de odihna pe timpul zilei.

Nu ai vecini deasupra, asa ca riscul de inundatie nu exista, mai ales intr-un apartament de lux Domenii, care este hidroizolat foarte bine.  In plus, ai parte de o privesliste mai buna a orasului.

Ca dezavantaj amintim faptul ca nu este tocmai placut atunci cand ai de mutat obiecte grele, sau cand trebuie sa cari cumparaturile pana la ultimul etaj in cazul in care blocul nu are lift.

Etaje intermediare

Etajele intermediare au de-asemenea unele avantaje. Ai parte de mai putin zgomot atat de afara cat si din interiorul imobilului. De-asemenea, nu ai multe scari de urcat, si ai consum constant tot anul, astfel incat iti poti planifica mai bine bugetu.

Ca si dezavantaje amintim faptul ca esti incojurat de vecini, atat dedesupt cat si deasupra. In plus, este nevoie sa depui ceva efort atunci cand ai de transportat obiecte grele sau cand trebuie sa duci sacosele in care ai cumparaturile.

Asadar, atat traiul intr-un apartament la parter, cat si la ultimul etaj, la fel ca si la etajele intermediare, vine cu avantaje si cu dezavantaje. Doar de tine, de ceea ce iti doresti de la un apartament, si de bugetul tau depinde alegerea pe care urmeaza sa o faci.