Review-Sony-Xperia-1-Mark-II

Review Sony Xperia 1 Mark II

Smartphone-ul este una dintre necesitatile omului in anul 2020, iar din acest motiv, fiecare dintre noi cautam mereu cele mai noi si mai performante astfel de dispozitive.

Daca ai nevoie de un smartphone care dispune de specificatii tehnice impresionante, cu siguranta trebuie sa iti intrepti atentia spre unul dintre cele mai noi telefoane mobile Sony, si anume Sony Xperia 1 Mark II.

Sony a anuntat lansarea smartphone-ului Xperia 1 Mark II in 2020. Producatorul ofera telefonul Sony Xperia 1 Mark II cu ecran de 6,5 inchi, chipset Qualcomm Snapdragon 865, 8 GB RAM si 256 GB stocare interna. Sony Xperia 1 Mark II vine cu Android OS v10.0 din cutie si o baterie Li-Po 4000 mAh, care nu se poate detasa.

Greutatea Sony Xperia 1 Mark II este de aproximativ 6,38 oz (181 de grame), o grutate precum au majoritatea smartphone-urilor de aceleasi dimensiuni. Dimensiunile acestui telefon Sony sunt medii (6,54 x 2,83 x 0,31 inci).

Sony Xperia 1 Mark II vine cu Android OS v10.0 scos din cutie, dar poate fi actualizat la urmatorul sistem de operare. Referitor la procesor, dispozitivul este echipat cu un Octa-core, Single-core 2,84 GHz Kryo, Triple-core 2,42 GHz Kryo, Quad-core 1,8 GHz Kryo.

Marimea ecranului Xperia 1 Mark II se masoara pe diagonala, de la colt la colt. Ecranul POLED de 6,5 inchi al Sony Xperia 1 Mark II cu rezolutie de 1644 x 3840 px este capabil sa fie multitouch.

Memoria interna a Sony Xperia 1 Mark II (8 GB) nu poate fi extinsa, dar spatiul de stocare intern (256 GB) poate fi extins cu un card microSD compatibil. Un lucru este cat se poate de clar atunci cand vine vorba despre memorie, atat in ceea ce priveste partea de memprie RAM, cat si spatiul intern de stocare, si anume ca nu exista multe telefoane care sa depaseasca la acest capitol, dispozitivul Xperia 1 Mark II.

Camera Xperia 1 Mark II este echipata cu autofocus, la fel ca si camerele tuturor smartphone-urilor Android existente pe piata in clipa de fata.  Camera principala a Xperia 1 Mark II are stabilizare optica a imaginii (OIS) pentru a contracara agitarea camerei. Stabilizarea optica a imaginii este o necesitate pentru toti acei utilizatori care filmeaza fara a avea la indemana un trepied cu lentila lunga sau in conditii de lumina scazuta.

Camera foto principala a telefonului are urmatoarele specificatii: 12 + 12 + 12 MP, 4032 x 3024 px, autofocus, stabilizare optica a imaginii. In ceea ce priveste camera selfie, aceasta este de 8 MP, insa suficient de buna pentru a face fotografii de o calitate si de o claritate buna.

Sony Xperia 1 Mark II accepta retele 2G, 3G si 4G / LTE. Este important de mentionat tot aici, faptul ca telefonul vine cu GPS incorporat, vine de-asemenea si cu functionalitatea NFC (Near Field Communication), insa la fel ca alte smartphone-uri de pe piata, este lipsit de radio FM.

Bateria Li-Po 4000 mAh, care nu se poate detasa, reuseste sa pastreze dispozitivul destul de mult timp incarcat, si poate fi reincarcata cu ajutorul unui incarcator wireless. Incarcarea wireless utilizeaza un camp electromagnetic pentru a transfera energie intre doua obiecte prin inductie electromagnetica.

Xperia 1 Mark II este un smartphone IP68 sigur si rezistent, rezistent la praf si impermeabil, construit pentru utilizare in aer liber; este un dispozitiv dual sim, si dispune de diferiti senzori, printre care: accelerometru, barometru, busola, amprenta, giroscop, hol, lumina, apropiere, contor de trepte, detector de trepte.

Asadar, dupa cum se poate vedea, telefonul Xperia 1 Mark II lansat pe piata de Sony, dispune de specificatii tehnice, care cu siguranta vor satisface toate cerintele utilizatorilor.