Materiale folosite pentru constructia piscinelor

Materiale folosite pentru constructia piscinelor

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre, majoritatea celor care isi construiesc case in zone rezidentiale, si nu numai, isi doresc sa aiba si o piscina in curte, astfel ca unii cauta piscine ieftine, in timp ce altii nu se zgarcesc la bani.

In urmatoarele randuri ale acestui articol vom vedea care sunt cele mai des utilizate materiale pentru constructia piscinelor, pentru ca toti cei interesati sa stie ce trebuie sa aleaga.

Cele mai populare materiale sunt otelul, rasina si aluminiu. Exista argumente valabile pentru fiecare dintre acestea, iar in cele ce urmeaza vom vedea despre ce este vorba.

Asadar, cei care isi doresc o piscina ieftina isi pot indrepta atentia spre una care sa fie construita din otel. Otelul este cel mai putin costisitor si mai greu si mai solid din toate materialele. Desi pot dura mult timp pana cand sa isi faca aparitia rugina, ele sunt susceptibile la coroziune si oxidare. Asigurati-va ca grinzile de otel suport sunt scufundate in zinc fierbinte si ca rasinile sau straturile epoxidice acopera fundul bazinului, in spatele captuselii, iar astfel materialul va fi de calitate superioara.

Aluminiu, ca otelul, este rezistent la rugina, dar poate fi corodat si oxidat. Atunci cand aluminiul se oxideaza, poate provoca suprafete abrazive si chiar provoaca gauri in captuseala de la fundul bazinului.

Aluminiu este mai flexibil decat otelul, este mult mai bun pentru manipularea miscarii apei si este mult mai usor de dezasamblat si deplasat, deoarece este mult mai usor decat otelul. Cu toate acestea, deoarece peretii bazinelor din aluminiu sunt in mod esential niste panouri imbinate impreuna, pot crea probleme daca nu sunt sigilate corespunzator,

Piscinele de rasini sunt uneori facute in intregime din material, dar, de cele mai multe ori, rasina va fi doar o componenta majora a materialului plastic de ansamblu sau va fi utilizata numai pe anumite parti ale bazinului.

Rasina nu are nici o problema de rugina, oxidare sau eroziune precum are otelul si deasemenea aluminiul, dar este mai scumpa in functie de compozitia ridicata a rasinii.

Asadar, cele mai des utilizate materiale pentru constructia piscinelor sunt cele pe care tocmai ce le-am mentionat anterior, insa dintre cele trei materiale, cel mai des se foloseste otelul, dupa care aluminiu, si abia apoi rasina, care este si cea mai scumpa dintre toate materialele.

De mentionat este faptul ca exista si persoane care isi doresc o piscina din beton, pentru ca si aceste piscine sunt foarte rezistente in timp, insa va dura ceva mai mult timp in ceea ce priveste constructia bazinului, dat fiind faptul ca betonul trebuie turnat la fata locului.

Atunci cand discutam insa despre piscine din beton, discutam despre piscine care fac fata cerintelor tuturor, si care pot infrumuseta considerabil peisajul.

Ei bine, in mare parte acestea sunt cele mai populare solutii pe care le au la dispozitie persoanele care isi doresc o piscina in curtea casei. Dintre toate aceste materiale, cele mai multe persoane aleg piscinele din otel inoxidabil atat datorita pretului, cat si datorita caracteristicilor acestui metal (rezistenta, pret atractiv, etc.).

0 Shares
You May Also Like