Pensiunea Brandeberg este locul preferat de toti cei care se decid sa viziteze Castelul Bran. Un turist strain cazat aici, si-a manifestat multumirea vis a vis de conditiile din pensiune si de restaurant Brandeberg, locul in care a testat pentru prima data preparatele romanesti. Iata si povestea lui despre calatoria in Romania.
M-am hotarat sa comand un sofer personal pentru ziua in care am plecat de la Pensiunea Brandeberg, dupa ce am mancat un mic dejun copios in restaurantul pensiunii, si ne-a dus la Castelul Peles, urmat de Castelul Bran. In doar cateva ore ne-am lasat destul timp sa vedem si sa descoperim ambele castele, precum si oprirea la Cetatea Rasnov pe drumul spre Brasov.
Castelul Dracula
Cand am ajuns in Bran, am descoperit ca acest oras era in esenta dependent de turismul din castel si ca avea foarte putine de oferit langa castel. Am auzit chiar de la soferul nostru ca mancarea din restaurantele din oras era departe de a fi memorabila, dar ne-am incercat norocul la o cafenea din apropiere si am optat pentru o ciocolata calda – cea mai ciudata ciocolata calda pe care am incercat-o vreodata. Problema s-a rezolvat ulterior dupa ce ne-am cazat la Pensiunea Brandeberg si am descoperit Restaurant Brandeberg unde produsele sunt comparabile cu cele din tara mea. Deci, exista o lectie invatata – impachetati cateva gustari si nu va bazati pe mancare din restaurante, sau mergeti la Restaurant Brandeberg pentru masa.
Am platit taxa pentru a intra in castel (aproximativ 8 dolari). Odata ajunsi acolo, ne-am facut drum inauntru, ne-am predat biletele si ne-am urcat pe scari in prima camera de vizionare. Cu siguranta este clar ca castelul a fost modificat pentru a reflecta o epoca mai moderna – cu scaune de canapea si un miros proaspat de vopsea foarte prezent. Dar, de asemenea, a fost frumos sa vedem un castel atat de bine intretinut, care este poate un produs al castelului rascumparat de familia regala si castelul aflat acum in proprietate privata.
Cele mai bune vederi au fost descoperite cu vedere spre curte si exista o serie de placari cu istoria (si miturile) castelului si Vlad Tepes pe peretii camerelor.
In general, a fost o zi minunata de explorare a Castelului lui Dracula si o experienta foarte „transilvanista” care ne-a bucurat. As recomanda cu siguranta calatoria de azi oricui viziteaza Romania – si pot spune sincer ca ma bucur ca am calatorit in acest fel!
Daca natura si drumetia fac parte din viata ta, vino in Apuseni. Acesti munti se afla in partea de vest a Transilvaniei si apartin Carpatilor. O arie mare este inclusa in Parcul Natural Apuseni.
Am urmat zeci de trasee superbe prin acest parc natural. Am trecut paduri, sate, catunuri pitoresti si peste tot am intalnit pesteri, platouri carstice, chei spectaculoase, cascade si lacuri.
Si in Apuseni exista regiunea cunoscuta si sub denumirea Tara de Piatra sau Tara Motilor unde iti recomand sa mergi. Daca ajungi in Bran, iti recomand sa incerci pensiunea Brandeberg, si daca vrei o mancare savuroasa iti recomand de asemenea sa incerci restaurantul.