Sfaturi pentru alegerea mobilierului de bucatarie

Sfaturi pentru alegerea mobilierului de bucatarie

0 Shares
0
0
0

Iti oferim cheile pentru a gasi bucataria ideala, adaptata nevoilor tale, fara a pierde confortul sau frumusetea si, bineinteles, fara a te costa foarte mult.

Te gandesti sa-ti schimbi bucataria sau ai o casa noua si trebuie sa o mobilezi? Atunci cand alegeti o bucatarie, trebuie sa tineti cont de faptul ca rezultatul va depinde in principal de doua lucruri: planificarea si alegerea mobilierului.

Doar integrarea functionalitatii si esteticii va face din bucataria ta un loc perfect. Asa ca iti oferim cheile pentru a gasi bucataria ideala, adaptata nevoilor tale, fara a pierde confortul sau frumusetea si, bineinteles, fara a te costa mult. Alee un mobilier bine definit in spatiul tau de locuit.

Schimba mobilierul de bucatarie

  • Feriti-va de alegerea culorilor.Nimeni nu spune ca nu puteti pune culorile mobilierului si peretilor dupa bunul plac, chiar si accesoriile si ustensilele de bucatarie, dar pentru a se potrivi trebuie sa acordati o atentie deosebita combinatiei lor, dimensiunilor camerei si iluminarii spatiului, deoarece daca puneti culori mai intunecate sau foarte vii intr-o camera mica sau cu putina iluminare, va da senzatia de a fi si mai mic.
  • Unele dintre culorile trend din acest an sunt rosul, violet sau portocaliu si, bineinteles, finisajele din lemn mereu recurente.
  • Arunca o privire la diferitele forme de distributie bucatariepe care le puteti aplica, cum ar fi in “L”, alungite, in “U”… Cu siguranta daca faci putina cercetare o vei gasi pe cea care se potriveste cel mai bine spatiului, bugetului si nevoilor tale.
  • Alege bine blatul: materiale precum lemnul si granitul iti ofera rezultate foarte frumoase, dar necesita un pic de rasfat, asa ca daca nu esti dispus sau nu se potriveste mai bine nevoilor tale sa optezi pentru alte materiale precum cuartul. Ah! Blaturile “de tip Silestone” arata, de asemenea, foarte bine: se curata minunat si vor da un aspect foarte elegant bucatariei tale. Desigur, pretul sau este mai mare decat tipicul “formica”. Apropo, stii ca poti alege deja chiuveta din acelasi material ca si blatul tau?
  • De asemenea, tine cont de aparatele pe care le alegi. Trebuie sa stii cum sa prioritizezi si de multe ori nu ne amintim sa o facem. Un element cheie in bucataria ta sunt aceste aparate care iti vor face viata mai usoara. Este important sa va mentineti ventilatia si sa verificati toate facilitatile: apa, electricitate… Ceea ce nu sunt sperieturi neplacute! Si, desigur, alege intotdeauna aparate eficiente cu care veti economisi energie si bani si care sunt departe de a fi incompatibile cu designul.

Cum sa alegi un mobilier de bucatarie

  1. Opteaza pentru deschideri practice care se adapteaza bucatariei tale; alegerea simpla a deschiderii usilor dulapurilor te poate costa un spatiu irosit bun.
  2. Fa-ti timp atunci cand alegi manere, acestea pot fi doar cel mai elegant element din decorarea bucatariei tale.
  3. In plus, daca aveti o bucatarie mica, puteti incerca sa cresteti capacitatea mobilierului dvs., alegandu-le mai inalte (de exemplu, pana la tavan). Sau, daca vrei sa dai o senzatie de spatiozitate mai mare, opteaza pentru usi cu sticla translucida, iti vei atinge scopul mentinand in acelasi timp intimitatea.

Istoria mobilierului

Mobilierul este definit ca echipament mobil care este creat pentru a face biroul sau casa unei persoane mai potrivite si confortabile pentru locuit sau munca. Mobilierul poate fi folosit pentru depozitare, asezare sau dormit. Conceptul de mobilier s-a dezvoltat pentru prima data inca din anii 3100-2500 i.Hr. Primele articole create pentru uz casnic au fost facute din piatra, deoarece lemnul nu era usor disponibil in perioada neolitica.

Dulapurile, sifonierele si paturile au fost printre primele forme de mobilier. La inceput, se spunea ca dulapul era cea mai importanta piesa de mobilier, deoarece ele se indreptau spre intrarea fiecarei case in societatea neolitica si prezentau adesea lucrari de arta sculptate cu obiecte simbolice.

De-a lungul anilor, mai ales in anii moderni, conceptul de mobilier functional in gospodarii a explodat, pastrand in acelasi timp aspectul de arta care era afisat in perioada neolitica. Acest lucru a facut loc pieselor din cultura noastra care sunt atat functionale pentru viata noastra de zi cu zi, dar si o forma de opere de arta care sunt placute la vedere.

Designul de baza al majoritatii mobilierului a ramas acelasi in cea mai mare parte, desi materialul si stabilitatea au devenit mai puternice si mai durabile, cu un accent mai mare pe confort si lux in viata noastra moderna. Scaunele au devenit mai mult decat un loc pentru a ne aseza, ci ca un loc de relaxare cu articole precum sezlonguri si elemente de balansoar.

Paturile sunt concepute pentru a ne mangaia in timp ce dormim, in loc sa ne ofere doar elementele de baza care sa ne impiedice sa stam intinsi pe pamant. Schimbarea designului mobilierului, intr-un fel, arata evolutia societatii noastre de la simpla supravietuire la vieti de lux si privilegii.

0 Shares
You May Also Like