Depozitul este o structura mare pentru depozitarea produselor finite inainte de vanzare sau a materiilor prime inainte de procesare. Ofera protectie si pastreaza calitatea articolelor stocate. Pentru a afla mai multe, cititi articolul urmator. Vezi detalii despre depozitare aici.
Pentru ce este un depozit?
De obicei, un depozit serveste ca loc pentru stocarea diferitelor articole, a bunurilor plasate acolo in timpul unei mutari dar nu se limiteaza la aceasta functie. In cazul materiilor prime, care nu sunt prelucrate direct, depozitarea este esentiala pentru a permite liniei de productie sa functioneze corect. In plus, pentru bunurile sau produsele finite disponibile pentru vanzare, depozitarea faciliteaza livrarea articolelor.
Pentru a asigura lantul de protectie pentru articole, este foarte important sa le controlati calitatea la primirea in depozit. Acest lucru face posibila optimizarea conservarii lor in stare buna. La sfarsitul depozitarii, calitatea si cantitatea articolelor trebuie verificate din nou pentru a confirma starea lor buna inainte de expediere.
Care sunt diferitele tipuri de depozite?
- Depozitul logistic: este un spatiu de depozitare pentru marfuri, care raspunde diferitelor nevoi. Serviciile se bazeaza pe specificatii bine definite.
- Depozitul de productie este foarte des situat langa fabrica de productie pentru a depozita materii prime si produse finite.
- Depozitul vamal este mai degraba rezervat pentru depozitarea marfurilor care nu necesita ambalaje speciale.
- Depozitul de distributie este mai convenabil pentru companiile care se ocupa de fluxuri din mai multe locatii.
- Depozitul frigorific este dedicat exclusiv produselor perisabile.
- In cele din urma, depozitul pentru de frontiera este diferit de celelalte. De obicei este aprobat de agentia de servicii de frontiera pentru depozitare. Aceasta aprobare se poate extinde pe termen scurt si lung. Aceasta structura se ocupa si de controlul, examinarea, transferul si livrarea marfurilor pana la vama.
Care sunt criteriile pentru alegerea unui depozit?
- Facilitatile depozitului
Pentru a alege depozitul care satisface nevoile voastre, exista anumite criterii de luat in considerare in conformitate cu activitatea voastra de afaceri. Este recomandabil sa calculati mai intai fluxul de marfuri, precum si tipul de depozit. Din aceasta caracteristica veti determina dimensiunea si specificatiile.
In plus, accesibilitatea joaca, de asemenea, un rol important, deoarece faciliteaza descarcarea. Prin urmare, depozitul trebuie sa fie amplasat langa un nod rutier, un aeroport de marfa si o statie de marfa, dar mai ales trebuie sa aiba o parcare.
- Locatia depozitului
Un alt punct de luat in considerare este locatia. Alegerea unei locatii aproape de zona de productie este benefica pentru a optimiza timpul de expediere. In caz contrar, daca scopul depozitului este de a se apropia de clientii finali, cea mai buna decizie este sa alegeti o locatie aproape de zona de activitate.
- Siguranta depozitului
In cele din urma, indiferent de tipul de bunuri pe care doriti sa le pastrati, siguranta este intotdeauna un factor major de luat in considerare atunci cand alegeti un depozit. Idealul este sa configurati un dispozitiv de securitate conectat.
De asemenea, retineti ca aveti optiunea de a construi un depozit sau de a inchiria. In orice caz, totul depinde de bugetul de care dispuneti, de nevoile voastre si de diferitele constrangeri care pot aparea.
Mutati lucrurile dvs. in depozit? Veti dori sa va asigurati ca le impachetati corect pentru a va asigura ca raman in stare excelenta. De asemenea, veti dori sa utilizati spatiul de stocare cat mai eficient posibil pentru a obtine cel mai mare nivel de protectie.
Exista mai multi pasi de facut inainte de a incepe chiar sa va puneti lucrurile in orice unitate de stocare. Primul dintre acesti pasi este alegerea tipului de stocare potrivit pentru nevoile dvs. Aveti grija sa alegeti o unitate de depozitare in zona dvs. cu facilitati ample, personal prietenos si un teren bine intretinut.
Consultati estimatorul nostru de spatiu pentru a determina care dimensiune a unitatii de stocare va functiona cel mai bine pentru dvs. In majoritatea cazurilor, depozitarea traditionala va functiona foarte bine, dar daca depozitati articole sensibile la temperatura sau umiditate, va recomandam sa rezervati o unitate de depozitare cu clima controlata.
La obtinerea unitatii dvs. de depozitare, oferiti propriilor bunuri (in special articolele tapitate) o curatare inainte de a le aduce in depozit. Mobilierul, imbracamintea si articolele de bucatarie care nu se folosesc frecvent pot aduce bug-uri, mucegai si alte substante straine intr-o unitate de depozitare.
In timp, acesti invadatori de stocare microscopici pot provoca probleme majore. Curatarea bunurilor si a unitatii de depozitare inainte de a incepe depozitarea poate parcurge un drum lung.
Ambalarea este un pas crucial in orice proces de stocare. Pentru a va asigura ca ambalajul dvs. se desfasoara cat mai usor posibil, pregatiti-va strangand bunurile in ambalaje corespunzatoare.
Materialele de amortizare precum folia cu bule si ziarul sunt cruciale pentru pastrarea articolelor fragile in stare excelenta in timpul transportului si in timp ce sunt depozitate. Alte bunuri de adunat includ banda de ambalare (nu banda adeziva sau banda de pictor), ambalare de alune si cutii.