Toate beneficiile cafelei pentru sanatate

Toate beneficiile cafelei pentru sanatate

0 Shares
0
0
0

Cafeaua este una dintre bauturile care, prin excelenta, insotesc munca, pentru care va invitam sa descoperim impreuna beneficiile de care puteti avea parte daca optati pentru cafea ICS Creamer 1 kg, dar si orice riscuri asociate consumului excesiv de cafea.

Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi din lume, iar literatura stiintifica a evidentiat adesea efectele benefice pentru mentinerea sanatatii si prevenirea a numeroase boli umane.

Cafeaua este formata dintr-o cantitate buna de antioxidanti, cum ar fi acidul cafeic, cafestolul si kahweolo, care au aratat deja proprietati protectoare asupra ADN-ului. Datele unui studiu american au aratat ca, cu un consum mediu de 3 cani de cafea cofeinizata pe zi, riscul relativ de mortalitate prin cancer este redus semnificativ.

Mai mult, un consum echilibrat si regulat de cafea poate fi, de asemenea, legat de prevenirea unui cancer raspandit la om, cancer de prostata. Cafeaua este capabila sa ridice nivelul hormonilor sexuali circulati, reducand riscul de a dezvolta cancer in tractul genital masculin.

Parfumul simplu al cafelei are apoi capacitatea de a ne face sa ne simtim mai putin stresati . Un studiu realizat de Universitatea Nationala din Seul a examinat creierul soarecilor stresati pentru lipsa somnului si a aratat cum mirosul de cafea singur poate provoca modificari ale proteinelor care au provocat acest stres.

Dupa scaderea orelor de somn, de fapt, nivelul mRNA (ARN Messenger) a scazut semnificativ, in timp ce dupa inhalarea aromelor au revenit la niveluri normale, reactivand activitatea a 11 gene. Studiile arata ca, daca pe termen lung, cofeina poate provoca un fel de stres indus de trezire excesiva, aroma ei, dimpotriva, protejeaza impotriva pagubelor cauzate de aceasta.

Cafeaua injumatateste riscul de diabet de tip 2

Conform unui studiu realizat de Chemycal American Society, consumul a 3 cani de cafea pe zi poate reduce sansa de a obtine aceasta forma de diabet cu 50%. Pentru fiecare ceasca suplimentara de cafea riscul ar fi redus cu 7%, influentand secretia de insulina si starea de rezistenta la insulina.

Previne aparitia afectiunilor creierului

De asemenea, cafeaua are efecte benefice asupra prevenirii bolilor care pot afecta creierul, precum cea mai comuna forma de dementa, boala Alzheimer si boala Parkinson. Cercetatorii de la Universitatile din Florida de Sud si Miami au descoperit ca persoanele de peste 65 de ani cu niveluri mai mari de cofeina din sangele lor au dezvoltat boala Alzheimer cu 2 pana la 4 ani mai tarziu decat cei care aveau putina cofeina in sangele lor.

De parca asta nu ar fi fost suficient, de cativa ani s-a aratat cum cafeaua te face „ mai inteligent”, in sensul ca permite creierului sa functioneze mai eficient si genial, in ciuda lipsei de somn. Acest lucru se datoreaza cofeinei care imbunatateste concentratia si atentia, in ciuda faptului ca nu ati dormit mult.

Cafeaua poate reduce simptomele bolii Parkinson:

A fost sustinuta de un studiu al doctorului Postuma publicat in Neurologie, care in 2012 a demonstrat modul in care bautura ajuta la controlul miscarilor la cei care sufera de aceasta boala, reducand tremurul. Problemele motorii caracteristice bolii Parkinson sunt determinate de lipsa dopaminei, unul dintre neurotransmitatorii care permite modularea transmiterii impulsurilor nervoase de la nervi la muschi.

La pacientii care sufera de aceasta boala invalidanta, celulele nervoase specializate in producerea dopaminei mor adesea sau sunt degradate. Una dintre strategiile terapeutice posibile este actionarea asupra receptorilor celulari care inhiba sinteza dopaminei.

Cofeina intervine tocmai asupra acestuia din urma, blocandu-le si crescand astfel sinteza mediatorului chimic. Potrivit autorilor cercetarii, aceasta ar putea reprezenta in viitor o alternativa eficienta si economica.

Cafeaua arde calorii

Cafeaua poate fi considerata un aliment „prieten”, chiar si pentru cei care urmeaza o dieta . Efectul sau asupra stimularii degradarii grasimilor (lipoliza) este recunoscut pe scara larga. Din punct de vedere biochimic, efectul lipolitic se manifesta prin inhibarea fosfodiesterazelor cu cresterea AMP ciclica. Cofeina stimuleaza tesutul adipos cu o termogeneza crescuta. Prin urmare, observam o crestere a consumului de energie sub forma de caldura datorita oxidarii mai mari a nutrientilor, cum ar fi acizii grasi. Acest efect este foarte important si pentru metabolismul sportivilor profesionisti, si pentru cei care practica sport de placere.

Care este doza maxima de cafea?

Ca si in cazul majoritatii biochimice, doza are efectul , astfel incat aportul de cafea ar trebui limitat la maximum 2-3 cani pe zi si ar trebui sa se faca intotdeauna pe stomacul plin. Luarea in conditii de post si in cantitati mai mari poate creste secretii acide din stomac cu refluxul gastroesofagian consecvent, gastrita si ulcer in cele mai grave cazuri.

In plus, cantitatile mari de cofeina pot provoca anxietate, tremur, insomnie, hipertensiune si tahicardie. Chiar si in timpul sarcinii este o regula buna sa limitezi cat mai mult consumul de cafea, deoarece dozele mari de cofeina sunt periculoase pentru sanatatea fatului.

In concluzie, consumul regulat de cafea prelungeste viata, dar tineti de fiecare data cont de echilibru si moderatie cand alegeti cafea ICS Creamer 1 kg.

0 Shares
You May Also Like