TOP 3 alternative mai bune la dulciurile din comert

TOP 3 alternative mai bune la dulciurile din comert

Zaharul nu aduce niciun beneficiu real organismului tau, insa pofta de dulce se invinge cu greu. Daca iti doresti un stil de viata mai sanatos, nu trebuie neaparat sa renunti definitiv la dulciuri, in special daca medicul tau nu ti-a recomandat acest lucru. Poti consuma dulciuri cu moderatie, rar, insa este important ce fel de dulciuri consumi. Produsele de acest tip din comert contin cantitati foarte mari de zahar rafinat, pe langa alte ingrediente daunatoare, precum aditivii sau conservantii. Mai mult, foarte multe produse dulci de pe rafturile magazinelor contin si cantitati mari de grasimi saturate, care nu aduc beneficii organismului.

Din fericire, exista alternative mai bune la dulciurile procesate din comert. Descopera-le mai jos:

Fructele

Fructele contin zahar in mod natural, iar acesta este mult mai bun fata de zaharul rafinat sau procesat. In plus, fructele contin vitamine, minerale si fibre, ce sunt benefice pentru sanatatea ta. Anumite fructe, precum Aronia, contin cantitati mari de antioxidanti, care sunt utili in lupta impotriva radicalilor liberi. Pe scufita-rosie.ro gasesti Aronia Original online la doar un click distanta.

Cum poti consuma fructele? Le poti consuma ca gustare, intre mese, in cantitati mici. Spre exemplu, in loc sa mananci un corn cu ciocolata, un produs de patiserie sau snacks-uri, poti opta pentru un fruct proaspat. De asemenea, poti folosi fructele ca decor la micul dejun, daca servesti budinca de chia, terci de ovaz sau clatite.

Mierea

Mierea este un produs natural cu o multime de beneficii pentru organism. Aceasta are proprietati anti-bacteriene si anti-inflamatoare, dar in acelasi timp este si un indulcitor de calitate. Chiar daca mierea nu este totuna cu zaharul rafinat, asta nu inseamna ca o poti consuma in cantitati nelimitate. Aceasta este un aliment bogat in zaharuri si trebuie consumata cu moderatie. O poti folosi ca indulcitor in diverse preparate sau o poti manca cu ovaz, fructe sau paine integrala.

Daca iti plac prajiturile de casa, poti sa prepari retetele preferate, dar in loc de zahar, sa folosesti miere. Nu folosi mierea ca si cum ai utiliza zahar. Spre exemplu, daca o reteta iti recomanda sa folosesti 100 de grame de zahar, nu vei folosi 100 de grame de miere. Ideal este sa folosesti cea mai mica cantitate de miere posibila pentru a indulci produsul. Incearca sa folosesti o lingura sau doua pentru cantitati mici, astfel incat sa obtii o prajitura cat mai saraca in zaharuri.

Fructele uscate

Fructele uscate sunt bogate in zaharuri si sunt mult mai dulci comparativ cu cele proaspete. Le poti consuma ca atare sau le poti integra in diverse retete. Spre exemplu, daca iti e pofta de ceva dulce, poti combina curmalele cu ingrediente precum crema de branza, ovazul sau untul de arahide pentru a obtine deserturi.

Dulciurile din comert nu sunt imposibil de inlocuit. Exista o multime de solutii la care poti apela, de la fructe uscate si pana la miere. In mod ideal, indiferent de alternativele la zahar pe care le alegi, cantitatile trebuie sa ramana moderate, iar dulciurile sa nu devina o parte esentiala a alimentatiei tale.

Sursa foto: Pexels.com