De-ce-sa-te-promovezi-anume-prin-servicii-SEO

Tot ce trebuie sa stii despre Blogger

0 Shares
0
0
0

 

La sfarsitul anului 2006, cu noul Blogger Beta, au fost posibile publicarea articolelor pe categorii sau etichete (etichete), precum si posibilitatea de a posta jurnale de acces restrictionate pentru persoanele invitate de un administrator de blog, printre alte functii. Initial, serviciul Blogger Beta nu permite modificarea sablonului modificand codul HTML. Ulterior, conturile Blogger anterioare au fost migrate spre noul Blogger Beta, fara nici un disconfort pentru utilizatorii sai.

Actualizarea noului Blogger necesita inregistrarea unui cont Google si include, printre alte imbunatatiri, serviciul de etichetare a articolelor si o imbunatatire a interfetei pentru editarea si publicarea articolelor. Noua versiune nu a schimbat aspectul binoclurilor online create in versiunea veche, cu exceptia unor mici probleme cu accente si caractere speciale precum litera ñ.

Este, de asemenea, posibil sa modificati codul HTML al sablonului. In 2010 el a introdus o serie de inovatii, inclusiv proiectantul sablon, a fost inclus, astfel incat utilizatorii sa poata modifica aspectul estetic al blogului fara a fi nevoie sa stie fonturi HTML sau cod CSS de la Google pentru a personaliza tipul de scrisoarea folosita in fiecare dintre elementele de text ale blogului, statisticile de analiza web, paginile statice, previzualizarea WYSIWYG a intrarilor de bloguri noi si integrarea cu Google Apps, printre alte imbunatatiri.

In 2011, a reinnoit interfata grafica cu utilizatorul, a introdus o noua caracteristica Dynamic Views, a dezvoltat noi aplicatii pentru dispozitive mobile cu Android si iOS sisteme si template-uri mobile de operare, si a inceput o tranzitie pentru a opri sprijinirea conturilor Vechi blogger care nu au fost folosite inca din 2007, deci mergeti cu siguranta la sistemul de cont Google.

Odata cu sosirea Google+, a inceput sa ofere integrarea profilurilor Blogger cu profiluri Google+, ceea ce a permis partajarea continutului in Google+ din panoul de administrare Blogger.

 

In 2012, a prezentat o serie de functionalitati pentru a imbunatati pozitionarea web a blogurilor, precum si o integrare mai stransa cu Google+. Pe de alta parte, incepand cu ianuarie 2012 serverele Blogger efectua redirectionari de acces la al doilea nivel de domenii si a doua tara terta domeniul blogspot.com nivel, de exemplu blogspot.ie (Irlanda)) sau (blogspot.com.ar Argentina), in scopul imbunatatirii administrarii locale a continuturilor care ar putea incalca legislatia locala a unei tari, precum si evitarea incercarilor de cenzura.

Caracteristici

  • Editorul de intrare WYSIWYG, care poate fi programat.
  • Editor de sabloane, care va permite sa personalizati aspectul blogului fara cunoasterea codului HTML sau CSS.
  • Publicarea in domenii personalizate, schimbarea adresei de publicare implicita in blogspot.com catre orice domeniu de internet.
  • Adaugarea de imagini si videoclipuri prin intermediul editorului de bilete.
  • Acces public sau restrictionat la blog.
  • Anunturi anuale, lunare, saptamanale sau zilnice.
  • Vizualizari dinamice, care permit vizualizarea continutului unui blog printr-o interfata care profita de beneficiile jQuery, HTML5 si CSS3.
  • Sabloane pentru dispozitive mobile.
  • Comentariile optionale privind postarile si paginile de blog, cu raspunsuri de nivel 2.
  • Pagini asincrone cu continut static.
  • Publicarea prin telefonie mobila prin serviciul de mesaje scurte, sistem de mesagerie multimedia si aplicatii oficiale pentru dispozitivele cu sisteme de operare iOS sau Android.
  • Publicarea prin e-mail.
  • Sindicarea RSS a intrarilor de bloguri, inregistrari dupa etichete, comentarii pe blog, comentarii prin postari, pagini statice si comentarii de pagini.
  • Lightbox, un vizualizator nativ de fotografii pentru postari de blog.
  • Metatags descrie si crawleaza roboti pentru blog si fiecare dintre intrari.
  • Pagina de eroare 404 personalizata.
  • Redirectionarile adreselor URL personalizate 301 si 302.
  • Fisier robots.txt personalizat.
  • Integrarea cu aplicatii de la terti, precum si un API de date pentru dezvoltarea propriilor aplicatii.

 

Integrare

Bara Google are o functie numita „Blog This!” care permite utilizatorilor Blogger sa posteze direct pe blogurile lor.

Puteti publica intrari din Microsoft Word 2007, care ofera o aplicatie de publicare nativa in bloguri pe mai multe platforme, inclusiv Blogger.

Acesta poate fi integrat cu Google AdSense si Amazon Associates pentru a genera bani din blog si a genera venituri.

Acesta poate fi integrat cu Google Analytics pentru a efectua masuratori de analiza web.

Permite administrarea de bloguri intre mai multi autori, permitand crearea de bloguri de grup sau de colaborare.

Documentele Google si Picasa Web Albums va permit sa publicati continut direct in Blogger.

Windows Live Writer, o aplicatie independenta pentru suita Windows Live, va permite sa incarcati direct pe Blogger.

Poate fi integrata cu Google+ pentru a unifica profilurile utilizatorilor, a permite accesul direct la continutul profilurilor sau paginilor Google+ si postarea + 1-urilor care au fost facute in intrarile de bloguri.

Acesta poate fi folosit pentru a crea un portofoliu digital sau o parte din acesta prin integrarea blogului in alte platforme.

Limitari

  • Numarul de publicatii pe blog: nelimitat.
  • Dimensiunea publicatiilor individuale: Fara limita.
  • Dimensiunea paginilor: Paginile individuale, cum ar fi pagina principala sau paginile fisierelor, care de obicei prezinta mai multe intrari in blog, au o limita de 1 Mb in dimensiune.
  • Numarul de comentarii: Intrarile individuale si paginile statice nu au nicio limita de comentarii. Cu toate acestea, si desi nu figureaza in articolele privind ajutoarele oficiale, exista o limitare de 5000 de comentarii pe intrare, desi exista unele publicatii vizibile cu un numar mai mare de comentarii.
  • Numar de imagini: Pana la 1 GB de spatiu de stocare partajat cu serviciul Google Foto.
  • Dimensiunea imaginilor: daca sunt publicate prin Blogger Móvil, imaginile pot avea o dimensiune maxima de 250 Kb. Prin alte mijloace de publicare, nu exista nici o limita de dimensiune.
  • Membrii echipei: Un blog poate avea pana la 100 de membri cu roluri de administratori sau autori.
  • Numar de etichete: Pana la 2000 de etichete unice pe blog si 20 de etichete sau 200 de caractere pe post de blog.
  • Descrierea blogului: Limitat la 500 de caractere, fara cod HTML.

 

Descriere

Ea serveste ca publicatie on-line a povestilor cu o periodicitate foarte inalta, care sunt prezentate in ordine cronologica inversa, adica cea mai recenta publicare este primul lucru care apare pe ecran. Inainte, a fost obisnuit ca blogurile sa afiseze o lista de linkuri catre alte bloguri sau alte pagini pentru a extinde informatiile, a cita surse sau pentru a retine ca continua cu un subiect care a inceput un alt blog.

 

In prezent, un blog poate avea scopuri diferite, in functie de tipul, taxonomia sau chiar autoritatea sa, cum ar fi intarirea marcii personale a autorului, generarea de informatii pentru anumite comunitati tematice sau chiar servirea ca mijloc de cautare a oportunitatilor.

0 Shares
You May Also Like