Care este diferenta dintre sera si solar?

Care este diferenta dintre sera si solar?

0 Shares
0
0
0

Un solar este o structura care este folosita pentru expunerea la soare. Acestea sunt construite de obicei in pamant, iar adancimea la care sunt construite in pamant este ceea ce le diferentiaza de sere. Serele sunt construite, de obicei, pe o platforma ridicata si au, de obicei, o adancime mult mai mare decat un solariu. Serele sunt folosite de obicei pentru cultivarea plantelor, in timp ce solariile sunt folosite de obicei pentru expunerea la soare.

Unele sere au doar scopuri decorative. Aceasta poarta ideea de a lua masa intr-un spatiu bine luminat, in timp ce petreceti timp inconjurat de plante vii. Pe de alta parte, solarul este vazut ca o improvizatie agricola care ofera ceva mai putin confort si are forma unui tunel lung la suprafata. De asemenea, vom vorbi putin despre durata de viata a fiecarei structuri.

Durata de viata este un alt mod in care acestea pot fi diferentiate. Serele bine construite din beton, piatra si otel pot avea o durata de viata de peste 200 de ani.

Cuvantul “solar” se refera de obicei la un tip de sistem de incalzire care utilizeaza caldura emisa de soare. Un solar este o structura asemanatoare unui schelet, realizata din lemn, PVC sau metal. Acest schelet este acoperit cu una sau doua pelicule transparente si rezistente la UV. Structura este una simpla, bazata pe tuburi sau bare curbate, de diferite forme si inglobate in pamant.

Nu exista fundatie sau accesorii speciale. In interior, se formeaza o incinta inchisa ca un tunel, cu un tunel la ambele capete. Se numeste solar pentru ca se bazeaza pe caldura de la soare. Solarul nu are o sursa de incalzire alternativa la soare.

Solariu: O structura temporara care este utilizata pentru a creste cantitatea de lumina disponibila pentru oameni. Pelicula sau foliile transparente trebuie inlocuite periodic. Pot fi mutate dintr-o parte in alta a sitului sau demontate temporar atunci cand nu mai sunt necesare.

Unele solarii pot fi desfiintate doar partial, deoarece cererea de fructe si legume devine tot mai limitata. In ceea ce priveste solariile, nu trebuie sa platiti impozit pe suprafata creata si nici nu aveti nevoie de autorizatie de construire pentru a ridica una. Acesta este considerat o constructie temporara. In solarii, solul este descoperit, iar plantele isi au radacinile in acest sol, sau intr-un ghiveci atarnat de structura metalica.

Va recomandam sa construiti solariile din otel galvanizat termic si mai putin din lemn sau PVC. De asemenea puteti achizitiona o folie solarii regalfermierul.ro. Structura metalica a unui solariu poate avea o durata de viata de peste 30 de ani.

O sera este un tip de cladire care are o fundatie, instalatii de incalzire si ferestre realizate dintr-un tip de policarbonat sau sticla cu geamuri duble.

O sera este o structura permanenta cu instalatii de incalzire, independenta de soare, in timp ce un solar este o structura temporara care este incalzita de soare.

Intr-o sera pot creste unele plante care nu pot fi cultivate cu succes intr-un solar.

O caracteristica importanta a serelor este reprezentata de ferestrele eficiente.

Cum au aparut gradinile?

Dupa aparitia primelor civilizatii, cetatenii bogati au inceput sa creeze gradini in scopuri pur estetice. Picturile mormintelor egiptene din secolul al XVI-lea i.Hr.  sunt unele dintre cele mai timpurii dovezi fizice ale horticulturii ornamentale si ale designului peisagistic care ilustreaza iazuri cu lotus inconjurate de siruri simetrice de salcami si palmieri.

O alta traditie straveche este a Persiei: se spunea ca Darius cel Mare avea o „gradina a paradisului”, iar Gradinile suspendate ale Babilonului erau renumite ca una dintre cele sapte minuni ale lumii antice.. Gradinile persane au fost proiectate de-a lungul unei axe centrale de simetrie.

Influentele persane s-au extins pana in Grecia elenistica dupa Alexandru cel Mare. C. 350 i.Hr. au existat gradini la Academia din Atena, iar Teofrast, care a scris despre botanica, se presupune ca a mostenit o gradina de la Aristotel. Epicur avea o gradina in care se plimba si preda si i-a lasat-o mostenire lui Hermarchus din Mytilene. Alciphron a facut referire si la gradini private in scrisul sau.

Cele mai influente gradini antice din lumea occidentala au fost cele ale lui Ptolemeu din Alexandria, Egipt si traditia horticola pe care Lucullus a adus-o la Roma. Picturile murale din Pompei, Italia atesta o dezvoltare elaborata ulterioara. Cei mai bogati romani au construit gradini extinse de vile cu elemente de apa, inclusiv fantani si parauri, topiare, trandafiri si arcade umbrite. Dovezile arheologice supravietuiesc in locuri precum Vila lui Hadrian.

Vitruvius, un autor si inginer roman, a scris cel mai vechi manual de proiectare existent in 27 i.Hr. De architectura libri decem (Zece carti despre arhitectura) a abordat teoria designului, arhitectura peisajului, inginerie, alimentarea cu apa si proiecte publice, cum ar fi parcuri si piete.

Vitruvius a afirmat ca firmitas (fermitate, durabilitate, rezistenta), utilitas (marfa, comoditate, utilitate) si venustas (incantare, frumusete, frumusete) sunt obiectivele principale ale designului. Unii inca considera aceste elemente esentiale pentru designul de calitate al peisajului.

0 Shares
You May Also Like