Cu siguranta multi dintre noi isi doresc sa ia decizia potrivita atunci cand avem in vedere achizitionarea unui motocultor. Pentru a alege cel mai bun motocultor, ar trebui sa luati in considerare:
Exista mai multe tipuri de motocultoare pe piata
Hobby – roti dintate simple, semi-profesionale, majoritatea ieftine – angrenaje cu lant, profesionale – transmisie cu ambreiaj de la motor la angrenaj.
Mai jos este un mic ghid cu tot ce trebuie sa stiti pentru a alege cel mai bun motocultor.
Motorul este o componenta care nu poate fi trecuta cu vederea. Obtineti eficienta, costuri de intretinere mai mici si performanta de care aveti nevoie intr-un singur motor. In functie de tipul de motor, veti sti ce sursa de energie are nevoie motocultorul dvs.
Motor cu ardere interna – Functioneaza prin arderea combustibilului in interior, transformand energia termica in energie mecanica. Combustibilii consumati sunt benzina sau motorina si uleiuri speciale. Performanta acestor motoare este masurata in cai putere, iar consumul este direct proportional cu puterea furnizata.
Motor electric – energia electrica este furnizata si ulterior transformata in energie mecanica. Motoarele electrice functioneaza in doua moduri. Adica alimentat de la retea sau autonom, adica pe baza de baterie. Lungimea cablului de alimentare determina functionalitatea dispozitivului si performanta acestuia.
Aspecte importante in alegerea unui motocultor
Latimea – Este de fapt distanta dintre lame si latimea totala a motocultorului. Trebuie sa selectati dispozitivul in functie de zona pe care doriti sa o lucrati. Latimea motocultorului afecteaza distanta dintre randurile de plante. In acelasi timp, pozitia cutitului este importanta deoarece indica capacitatea de utilizare a dispozitivului. Un motocultor cu plug in fata este recomandat pentru gradinarit deoarece este special facut pentru sarcini simple precum plivitul, sapatul si semanat.
Poate fi folosit pe suprafete mici si medii unde este nevoie de mai multa putere de procesare. Lama se roteste in fata si are o rola de antrenare.
Modelele cu plug central au un echilibru bun si sunt cel mai recomandate persoanelor cu probleme cu spatele sau genunchiul.
Motocultoare cu lant cu lame de rulare functioneaza mai repede si sunt ideale pentru lucrarile agricole. Pretul acestui produs poate creste in functie de confortul oferit.
Caracteristici – Principalele caracteristici ale motocultorului includ capacitatea de a regla adancimea de sapat/plivire, panou de control ergonomic si directia de miscare a cutitului. Panoul de reglare usureaza munca, dar mareste si siguranta. Daca puteti gasi o unealta cu lame care se rotesc in ambele directii, ati gasit cel mai bun cultivator.
Intretinere – Cerintele de intretinere variaza in functie de model. Filtrul de aer incorporat trebuie inlocuit regulat. Lama plugului trebuie curatata dupa fiecare utilizare.
Producatori – Exista multe marci de motocultoare pe piata. Multe dintre ele realizeaza atat modele profesionale, cat si modele conventionale. Ar trebui sa va asteptati sa cheltuiti putin mai multi bani pe produse de specialitate, dar in majoritatea cazurilor merita.
In cazul in care sunteti in cautarea unui produs ideal din aceasta categorie, este indicat sa alegeti un motocultor Progarden 18 CP, iar beneficiile pe care le veti obtine, vor fi multiple.