Ce probleme pot avea frigiderele?

0 Shares
0
0
0

Frigiderele sunt aparatele electrocasnice de care cu totii avem mare nevoie pentru ca ele ne permit sa pastram mancarea de pe o zi pe alta, sau mai multe zile fara a se strica.

Frigiderul este deasemenea locul in care putem sa pastram bauturile racoritoare sau fructele si legumele, asa ca trebuie ca acesta sa functioneze la capacitate maxima mereu.

Exista insa si situatii in care frigiderele din diferite motive nu mai functioneaza la capacitate maxima, sau se defecteaza de tot, asa ca pentru a fi reparate si pentru a functiona din nou perfect, sunt necesare serviciile specialistilor in reparatii frigidere sector 2.

In continuare, vom vedea care sunt cateva dintre defectiunile cel mai des intalnite in cazul frigiderelor, si vom vedea si care sunt posibilele cauze ale acestor defectiuni.

O prima defectiune a frigiderelor poate aparea in momentul in care nici becul nu se aprinde si nici compresorul nu functioneaza. In acest caz, cea mai fericita situatie ar fi aceea in care aparatul nu este conectat la o sursa de energie electrica.

Se poate intampla insa si ca termostatul sau reglajele de temperatura sa fie setate pe pozitia OFF sau zero. Aceasta ar fi iarasi o problema minora care s-ar rezolva in doar doua secunde. In schimb, in cazul in care placa electronica a frigiderului este defecta iar becul nu se aprinde si nici compresorul nu functioneaza, problema este una cat se poate de serioasa.

Apoi, exista situatii in care compresorul functioneaza fara oprire in timp ce congelatorul este inghetat iar in frigider nu se simte deloc aer rece. In acest caz, o posibila cauza ar fi pierderea de freon din instalatia electrica.

O alta posibila cauza ar fi legata de problemele de degivrare a vaporizatorului, sau rezistenta devivrare ori senzorii de temperatura care pot cauza aceasta problema. Se poate deasemenea ca ventilatorul sa fie blocat sau ars iar acesta sa fie motivul pentru care in frigider nu se simte aer rece.

Deasemenea, tot in acest caz se poate si ca placa electronica sa aiba probleme sau clapeta electronica sa fie defecta. Nici in aceste situatii nu se va simti aer rece in frigider.

Apoi, se poate intampla ca in frigider sa fie o temperatura ridicata, chiar daca compresorul face pauze. In acest caz posibilele cauze ar fi, fie termostatul decalibrat, fie senzorii de temperatura decalibrati.

O alta problema a frigiderelor apare in momentul in care sub sertarele de legume ale aparatului apare apa. In acest caz, fie orificiul de scurgere al apei care se afla pe peretele din spatele frigiderului este infundat, fie alimentele nu sunt bine asezate in frigider, iar din acest motiv ele ating peretele care raceste.

Ei bine, acestea sunt doar cateva situatii in care frigiderele nu functioneaza la capacitate maxima sau sunt stricate complet. De cele mai multe ori, o asemenea problema are doua solutii de rezolvare, si anume fie o reparatie a frigiderului, fie inlocuirea acestuia cu unul nou. In cazul in care problema este una serioasa, atunci cel mai bine ar fi ca frigiderul stricat sa fie schimbat cu un alt frigider, nou.

0 Shares
You May Also Like