Ce-trebuie-sa-stii-despre-panourile-fotovoltaice

Ce trebuie sa stii despre panourile fotovoltaice?

In acest articol vom vorbi pe scurt despre panourile fotovoltaice, pe care le poti comanda chiar si de la Dbsolar. Vei putea sa gasesti in cele ce urmeaza o multime de informatii extrem de utile referitoare la panourile fotovoltaice, asa ca trebuie sa citesti cu mare atentie toate informatiile.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca aceste panouri fotovoltaice realizeaza o transformare directa a luminii in energie electrica.

In ciuda faptului ca aceste panouri fotovoltaice, la inceput au fost utilizate doar pentru a se produce energie electrica la o scara mica, se pare ca odata cu trecerea timpului, tehnologia a evoluat atat de mult, incat si marile companii apeleaza la aceasta modalitate de a obtine energia electrica.

Doar ca sa iti dai seama de cat de importante sunt panourile fotovoltaice, ei bine, trebuie sa stii ca expertii de la NASA le folosesc chiar si in cadrul unor misiuni spatiale. Asadar, daca si cei de la NASA apeleaza la energia electrica realizata de panourile fotovoltaice, cu siguranta aceasta energie este de calitate superioara.

In ceea ce priveste component unui panou fotovoltaic, in primul rand vom aminti celulele solare monocristaline sau celulele policristaline, care sunt conectate intre ele prin intermediul benzilor de cositor.

Deasemenea, un panou fotovoltaic mai contine un geam securizat monostrat, care are rolul de a oferi protectie pe fata expusa la soare, un strat transparent dintr-un material plastic unde se fixeaza celulele solare reprezinta o alta componenta importanta a unui panou fotovoltaic.

Tot din component unui panou fotovoltaic face parte si casarea fetei posterioare a panoului, folosindu-se o folie stratificata dintr-un material rezistent la intemperii din plastic.

Priza de conectare care dispunde de diode de protectie, si de diode de record, sau rama de profil din aluminiu care are rolul de a proteja geamul la transport, reprezinta alte componente ale panourilor fotovoltaice.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante detalii referitoare la panourile fotovoltaice, pe care ar cam trebui sa le cunosti.

In momentul in care consideri ca ai de platit costuri foarte mari pentru energia electrica de care beneficiezi, si pe care o primesti de la o retea publica de energie electrica, ar trebui sa te gandesti cat mai serios la achizitionarea acestor panouri.

Un panou fotovoltaic, pe langa faptul ca iti poate oferi energia electrica de care ai nevoie, nu este nici foarte greu de intretinut, asa ca daca il cureti de praf, si nu lasi murdaria sa se depuna pe suprafata sa, poate avea o durata de viata de cel putin 20 de ani.

Trebuie insa sa fim realisti si sa recunoastem faptul ca energia electrica produsa de un panou fotovoltaic nu este suficienta pentru o casa, astfel incat proprietarii sa renunte la contractul cu firma de energie electrica cu care au contract.

Tocmai de aceea, daca ai de gand sa utilizezi un panou fotovoltaic pentru a te bucura de mai multa energie electrica, va trebui totusi sa pastrezi si contractul cu firma de energie electrica, pentru ca in caz contrar, s-ar putea ca energia produsa de catre panoul fotovoltaic sa nu iti ajunga.