Detalii importante pentru alegerea centralei pe lemne

0 Shares
0
0
0

Atunci cand iti achizitionezi o centrala termica trebuie sa ai in vedere o multime de caracteristici astfel incat alegerea facuta sa fie cat mai inspirata.

Investesti o suma mare de bani in aceasta achizitie, asa ca nu iti doresti sa fie o investitie proasta. Iata de ce este atat de important sa nu te pripesti si sa iei in calcul mai multe caracteristici importante pentru o alegere buna!

De asemenea, poti cere consultanta unui instalator care sa te ajute sa faci cea mai buna alegere pentru tine si pentru casa ta.

Pentru ca alegerea sa fie cat mai simplu de realizat atunci cand iti cauti o centrala pe lemne, am decis sa facem un ghid despre lucrurile pe care ar trebui sa le ai in vedere inainte de a-ti achizitiona un sistem de incalzire cu combustibil solid.

Daca vei tine cont de toate aceste lucruri pe care ti le prezentam in randurile urmatoare, atunci cu siguranta nu vei da gres atunci cand iti vei alege centrala.

Camera centralei trebuie construita corect!

Un prim lucru pe care trebuie sa il ai in evidenta este camera centralei. Aceasta ar trebui construita tinand cont in primul rand de dimensiuni centrala Stropuva.

Trebuie ca centrala pe care ti-o achizitionezi sa corespunda cu dimensiunile camerei centralei, sau invers.

Producatorul Stropuva recomanda ca inaltimea camerei centralei sa fie de minim 215 cm pe inaltime. De asemenea, podeaua trebuie sa fie numaidecat dreapta, recomandabil din beton. Cat despre camera centralei, ar mai trebui sa stii faptul ca aceasta ar trebui construita din materiale neinflamabile, iar usa trebuie sa fie metalica cu deschidere in exterior.

In interiorul camerei centralei este interzisa depozitarea materialelor inflamabile.

Ai unde depozita lemnul?

De regula, centralele pe lemne sunt recomandate pentru locuintele care dispun si de o curte. Asta deoarece ai nevoie de cel putin doua anexe. Prima ar fi camera centralei despre care am vorbit mai sus. Apoi, ar trebui sa ai un loc pentru a depozita combustibilul solid, indiferent de tipul acestuia.

Indiferent ca alegi sa alimentezi centrala Stropuva cu lemne, brichete din rumegus, brichete din paie sau chiar cu carbuni, ai nevoie de o anexa in care sa depozitezi acest combustibil solid.

Nu il poti tine oriunde, deoarece astfel gradul de umezeala va creste, iar randamentul va scadea. Mai mult decat atat, combustibilul solid cu grad de umezeala mare poate provoca defectiuni tehnice dar si depuneri consistente de gudron.

Esti dispus sa te ocupi de alimentarea centralei?

Unul dintre dezavantajele centralelor pe combustibil solid, spre deosebire de alte tipuri de centrale, este faptul ca utilizatorul trebuie sa se ocupe personal de alimentarea centralei. Mai exact, o data la un anumit timp va trebui sa umpli centrala cu lemne, astfel incat aceasta sa poata incalzi apoi intreaga locuinta.

Cu toate acestea, daca vei alege o centrala termica pe lemne cu autonomie mare, atunci acest deranj nu va fi atat de mare. De exemplu, in cazul centralelor Stropuva, o singura sarja de lemne va garanta arderea timp de 24 de ore. Practic, va trebui sa vizitezi camera centralei doar o data pe zi.

Autonomia creste si mai mult atunci cand inlocuiesti lemnele cu carbuni. Desigur ca in acest sens va trebui sa detii o centrala corespunzatoare, asa cum sunt modelele Universal din oferta Stropuva.

Tine cont de aceste trei detalii, iar apoi nu vei fi dezamagit de noua ta centrala pe lemne Stropuva!

0 Shares
You May Also Like