Hota incorporata: avantaje, dezavantaje si instalare

Hota incorporata: avantaje, dezavantaje si instalare

0 Shares
0
0
0

Mirosurile si aburii sunt o preocupare in bucataria ta? Cauti o solutie discreta si eficienta? Te-ai gandit la hote incorporate, dar nu vrei sa se vada in decorul tau? In acest articol, afla despre avantajele si dezavantajele acestui echipament de bucatarie, precum si despre costul implicat.

Ce este hota incorporata?

Acest aparat de uz casnic este, in general, plasat deasupra plitelor. Consta, cel putin, dintr-un sistem de aspiratie, un filtru si un sistem de evacuare a aerului. Unele hote au, de asemenea, un regulator de debit, un sistem de iluminare si alte accesorii in functie de gama.

Cele doua functii principale ale acestuia sunt evacuarea vaporilor si fumului care apar atunci cand gatesti, in special cu grasime si elimina mirosurile rezultate.

Avantajele unei hote incorporate

Iti plac hotele incorporate deoarece acestea sunt aproape invizibile in bucataria ta, perfecte pentru bucatariile deschise. Prin urmare, se potrivesc perfect si se potrivesc chiar si in design-urile moderne.

Ele pot fi incorporate in aproape toate tipurile de materiale care alcatuiesc mobilierul tau, lemn, otel inoxidabil si chiar sticla.

Acestea ocupa putin spatiu in bucatarie si, prin urmare, pot fi instalate intr-o bucatarie mica, precum si intr-una mai mare. In plus, suprafata de aspiratie este, in general, destul de mare, permitandu-i astfel sa isi indeplineasca in mod corespunzator functia.

Cateva precautii de luat

Cu toate acestea, este recomandabil sa alegi cu grija modelul hotei incorporate, daca te concentrezi prea mult pe invizibilitatea hotei, poti uita functia sa principala, care este de a indeparta rapid fumurile si mirosurile.

Anumite modele trec, desigur, neobservate in bucataria ta, dar nu isi indeplinesc functia intr-un mod optim. Poti alege hote incroporabile care se incadreaza in interiorul general al oricarei bucatarii moderne, ascunzand sub aceasta un dispozitiv puternic si sigur.

De asemenea, trebuie sa fii atent la nivelul de decibeli pe care il emit si la puterea de aspiratie pe care o au. Peste 45 dB, zgomotul poate deveni rapid deranjant sau chiar o adevarata neplacere a zgomotului care este greu de suportat pe termen lung.

In functie de tipul hotei si de modelul pe care il alegi, bugetul poate deveni rapid destul de mare, mai ales daca nu faci singuri toata treaba. Lucrarile de instalare sunt relativ importante.

Cum sa instalezi singur hota incorporata?

Din nou, instalarea va depinde foarte mult de modelul si tipul de hota pe care l-ai ales. Cu toate acestea, putem identifica 3 pasi de instalare care sunt mai mult sau mai putin similari, indiferent de hota.

In primul rand, incepeti prin verificarea sistemelor de evacuare. Daca hota functioneaza in modul de recirculare, atunci nu va trebui sa o conectezi la un sistem de evacuare care duce la exterior. Pe de alta parte, daca are un canal de evacuare, atunci va trebui sa fie conectat la tavan.

In al doilea rand, va trebui sa pregatesti locatia. Daca este o piesa de mobilier deja existenta, va trebui sa faci decupajul corespunzator, daca nu, aceasta trebuie construita in conformitate cu masurile adaptate hotei.

Odata ce acest lucru este remediat, trecem la al treilea pas, acesta urmand sa treaca la conexiunea electrica.

0 Shares
You May Also Like