Rochia de mireasa – Cum a aparut si care este simbolistica ei?

Rochia de mireasa – Cum a aparut si care este simbolistica ei?

0 Shares
0
0
0

O rochie de mireasa este imbracamintea purtata de mirese in timpul ceremoniei de nunta. Importanta culorii, stilului si ceremonialului rochiei depinde de religia si cultura participantilor.

In traditia moderna, in cultura occidentala, culoarea rochiilor de mireasa este alba. Folosit in acest sens, albul de nunta include nuante pastelate, cum ar fi ou, crud sau fildes. Popularitatea acestei culori poate fi urmarita inca din 1840, anul in care regina Victoria s-a casatorit cu Albert de Saxa-Coburg.

Regina a ales o rochie alba pentru eveniment. Fotografia oficiala a portretului de nunta a fost larg circulata si multe mirese au optat pentru o rochie similara in onoarea acestei alegeri. Traditia de a purta o rochie alba la nunta continua si astazi.

La inceputul secolului XXI, aproximativ 75% din rochiile de mireasa de pe piata sunt fara maneci si fara bretele.

Alte mirese prefera stiluri mai modeste, cu maneci, decolteuri mai mari si spate acoperit. Cele mai multe rochii de mireasa de azi au spatele cu dantele sau spatele cu fermoar.

Rochiile de mireasa pot fi, de asemenea, lungi sau scurte, in functie de tipul de nunta. Multe rochii de ceremonie occidentale sunt derivate din costume rituale crestine. Deci, a fost necesar pentru a reduce expunerea pielii. Ca raspuns la aceasta tendinta, rochiile fara maneci sau fara bretele poarta de obicei manusi lungi albe. Vezi aici rochii de mireasa Cluj preturi.

Inainte de epoca victoriana, miresele occidentale se puteau casatori intr-o rochie de orice culoare, cu exceptia negrului (culoarea doliului) sau a rosului (care era legat de prostitutie). Rochia alba a ajuns sa simbolizeze puritatea inimii si inocenta copilariei, rochiile de mireasa fiind fara maneci, deoarece simbolizau o femeie pura, fara a fi nevoie de sprijin, social sau emotional. O atribuire mai recenta a sugerat ca culoarea alba simbolizeaza virginitatea. Initial, albastrul era culoarea care era legata de puritate. La inceputul secolului XXI tendintele au inceput sa varieze, desi albul este inca mentinut ca o culoare fundamentala a rochiei de mireasa.

Materiale

  • Tul: tesatura foarte fina de matasebumbacsau fibre. Este tesatura de voaluri prin excelenta.
  • Muselina: este, de asemenea, cunoscut sub numele de tifon si se remarca pentru caderea sa foarte libera. Este format dintr-o tesatura de matase fina si transparenta.
  • Satin: este una dintre cele mai utilizate pentru fabricarea rochiei, se remarca pentru finisajul si corpul sau realizat prin tesutul firelor de matase.
  • Matase: tesatura milenara de origine chineza, se remarca pentru caderea sa libera si usoara.
  • Shantung: este o tesatura de matase virgina care are multa textura si stralucire
  • Brocart: tesatura brodata cu fir de matase, de obicei, evidentiata de reliefuri mai luminoase care formeaza figuri.
  • Organdy: tesatura de bumbac foarte fina, cu o tendinta translucida. Este tipic pentru gulerele costumelor fine pentru copii.
  • Organza: aspectul aproape transparent este o tesatura de fire de matase care are o multime de corp. Organza din satin: tesatura groasa de fire fine de matase, transparenta.
  • Mouré: Este o tesatura de textura puternica.
  • Tafta:tesatura de matase foarte neteda si, la fel ca mouré, este foarte densa si cu o textura puternica.
0 Shares
You May Also Like