Ce este SEO, si cum alegi o companie SEO pentru o eventuala colaborare?

Ce este SEO, si cum alegi o companie SEO pentru o eventuala colaborare?

1 Shares
0
0
1

Mai intai de toate, trebuie precizat faptul ca Search Engine Optimization este expresia care sta la baza prescurtarii termenului SEO, iar tradusa in limba romana aceasta expresie inseamna Optimizare pentru motoarele de cautare.

Ca sa intelegi mai bine ce rol are SEO, trebuie sa stii faptul ca un site, in functie de cat de bine este pozitionat in paginile cu rezultate oferite de catre motoarele de cautare, are mai multi sau mai putini vizitatori.

Deci, in cazul in care ai un site personal sau chiar un blog personal, iar acestea nu au prea multi vizitatori, atunci este evident faptul ca trebuie sa iti optimizezi foarte bine blogul sau site-ul.

Acest process de optimizare poate sa aiba drept tinta mai multe tipuri de cautari, cum ar fi cautarea de imagini, cautarea locala, cautari video, bloguri, discutii, stiri, etc.

Este important de amintit faptul ca optimizarea vizibilitatii unui blog sau unui site pe motoarele de cautare, implica prezenta site-ului in toate aceste tipuri de cautari.

SEO poate sa fie chiar si o foarte buna strategie de marketing, mai ales in aceasta perioada, cand internetul este fara discutie sursa cea mai importanta de informatie pentru fiecare dintre noi.

Acum, daca firma ta nu are succesul dorit, poti colabora cu o companie de optimizare seo, care va actiona in asa fel asupra site-ului firmei tale, incat acesta sa aiba un trafic foarte mare, iar un trafic mare genereaza automat clienti, iar un numar mai mare de clienti, inseamna un venit mai mare pentru firma.

Pentru ca afacerea ta sa aiba success, daca alegi o astfel de campanie de promovare, trebuie sa colaborezi neaparat cu o companie renumita de pe piata, iar rezultatele vor incepe sa se vada dupa doua – trei luni, si vor fi de durata.

Este iarasi important de mentionat faptul ca seo poate oferi detinatorilor de site-uri web patru beneficii de baza, si anume: indexarea paginilor, rankings, vizitatori si conversii.

Referitor la optimizarea unui site, trebuie precizat faptul ca mai intai de toate aceasta implica editarea continutului, dar si editarea codului sursa a paginilor pentru ca acestea sa devina mai relevante prin densitatea cuvintelor cheie, si eliminarea acelor elemente care impiedica buna indexare a site-urilor in motoarele de cautare.

Pentru ca tehnicile seo implica de foarte multe ori modificari ale codului sursa al site-ului, aceste tehnici pot sa fie imbinate cu mai multe servicii de dezvoltare web, sau web design.

Ei bine, acestea ar fi doar cateva dintre detaliile importante pe care trebuie sa le cunosti referitor la optimizarea seo.

In cazul in care ai de gand sa inveti sa faci optimizare seo, pentru a-ti optimiza tu singur blogul sau site-ul, atunci poti sa participi la tot felul de cursuri de optimizare seo pentru incepatori.

Cu siguranta iti va lua ceva timp pana cand vei cunoaste toate detaliile amanuntite, referitor la optimizarea seo, insa dupa ce vei invata cum se face optimizarea seo, vei putea sa iti optimizezi singur blogul sau site-ul, fara a mai avea nevoie de ajutorul specialistilor din cadrul unei agentii de optimizare seo.

1 Shares
You May Also Like