De obicei, se intampla sa ai un pulover nou si nu stii cum sa il speli pentru ca ti s-a intamplat sa incepi sa il speli si observi cum se formeaza cute sau se intind partile precum gatul sau manecile, in concluzie incepi sa observi ca puloverul tau tinde sa se deformeze putin cate putin, ceea ce de obicei trece de la a fi un pulover foarte iubit la un pulover uitat in dulap de ani de zile.
De aceea, vom aduce un mini-ghid despre cum sa spalam intr-un mod bun acele pulovere care ne fac sa ne imbracam atat de bine si pe care le apreciem atat de mult. Le puteti duce la curatatorul uscat si acest lucru nu s-ar mai intampla, dar daca preferati totusi sa o faceti de acasa, va putem oferi cateva sfaturi pentru a preveni maltratarea hainelor.
Este vorba doar despre a fi atent la ceea ce vom mentiona, iar puloverele tale vor ramane fix ca in ziua in care le-ai cumparat.
Vezi aici pulover tip bluza de dama si alege cea mai buna varianta pentru tine.
Tipuri de pulovere permise sa se spele acasa
- Pulovere din bumbac
- Pulovere din lana
- Pulovere acrilice
Exista si alte tipuri de pulovere care au unele parti delicate .Spalatul puloverelor trebuie facuta cu atentie pentru a nu deteriora materialul , mai ales cand vorim despre cele din lana.
Masina de spalat
In cazul in care puloverul se numara printre tipurile de pulovere permise, puneti-l cu apa rece, dar daca observati ca puloverul are pete, ar trebui mai intai sa-l lasati sa se inmoaie cu un produs special conceput pentru acest tip de problema.
NOTA: Pentru ca petele sa nu fie o problema, tratati-le cat de repede puteti, de exemplu, daca mancati in afara casei si, din intamplare, puloverul se pateaza putin cu sos , nu il lasati asa si incercati sa il stergeti cu putina apa sau un servetel umed. Daca pata se intareste pe tesatura, spalarea lui va fi mult mai dificila atunci cand discutam de indepartarea petei .
Spalatul de mana
In acelasi mod, ne vom ocupa de problema petelor inainte de spalare, lasandu-l sa se inmoaie cu produsul necesar, astfel incat pata sa se desprinda de locul fix. Apoi, in apa rece, asezam imbracamintea in cauza cu un detergent delicat (cantitate mica).
Spala puloverul cu mainile si daca poti, il poti peria usor, astfel incat sapunul sa ajunga la intreaga imbracaminte, adanc in tesatura.
La sfarsitul unuia dintre cele doua procese de spalare, scoate puloverul si stoarce-l usor. Chiar daca eticheta iti spune ca este permisa folosirea uscatorului este intotdeauna mai bine sa il storci manual si sa fie uscat afara, la aer, in bataia vantului.
Puloverul se usuca mult mai greu decat un alt articol de imbracaminte asa ca atunci cand il lasi la uscat, ai hrija sa fie stors foarte bine pentru a diminua din timpul de uscare. De asemenea, acest articol de imbracaminte se spala cu apa la maxim 30grade, pentru a nu deteriora tesatura.