De-cate-panouri-solare-am-nevoie-pentru-o-buna-functionalitate

De cate panouri solare am nevoie pentru o buna functionalitate?

Tranzitia spre energia verde este vizibila in ziua de azi, odata cu cresterea cifrelor de pe facturi, dar si cu schimbarea legislatiei in vigoare. Sistemul fotovoltaic pare sa fie din ce in ce mai cautat chiar si in Romania. Oamenii constientizeaza ca investia pe care o fac la inceput nu se compara cu numeroasele beneficii pe care le aduce ulterior existenta unui astfel de mecanism.

Din ce este compus un sistem fotovoltaic?

Sistemul fotovoltaic este alcatuit din panourile fotovoltaice, structura de montaj, un contor inteligent, invertor si diverse accesorii electrice, in functie de tipul ales. Fiecare componenta are, bineinteles, un rol bine stabilit. Invertorul modifica energia solara in curent alternativ; contorul este necesar pentru monitorizarea energiei produse si consumate, iar accesoriile permit transportul energiei stocate in circuitul din casa.

Pentru precautie, se recomanda si achizitionarea unei baterii care poate conserva energia in scopul utilizarii ei pe timp de noapte sau in cazul unei pene de curent.

Acum, intrebarea este: de câte panouri solare am nevoie? Raspunsul: depinde. Sunt multe aspecte de luat in calcul pentru a afla cate panouri sunt necesare. Ca un prim pas, trebuie sa fii atent la dimensiunile acoperisului/ solului. In cazul in care optezi pentru amplasarea sistemului pe un acoperis, indicat este sa le pozitionezi spre sud. Inclinatia acoperisului trebuie sa se incadreze intre 15 si 40 de grade.

Dupa aceea, calculezi cu precautie consumul anual de energie pentru a estima cate panouri ar fi necesare. Apoi, alegi tipul de panou solar care se muleaza cel mai bine pe cerintele si dorintele tale, in functie de puterea acestuia. Nu in cele din urma, un al patrulea pas important il constituie raportul de productie al sistemului. El reprezinta raportul dintre productia de energie estimata si dimensiunea reala a mecanismului.

Important si deloc de neglijat este si faptul ca diverse aparaturi pe care le detii consuma energie in functie de tip, dimensiune, putere etc. In calculele pe care le faci, trebuie sa incluzi si ce, cum si cat consuma.

Desi se estimeaza ca pentru o buna functionalitate sunt necesare 20-24 de panouri solare, acest calcul este prea general si cu siguranta nu este adaptat pentru nevoile tuturor. Cel mai indicat este sa iti pregatesti calculele din timp, iar in cazul in care intampini dificultati in intelegerea procesului, sa contactezi un specialist care iti va raspunde la toate nelamuririle si te va ajuta sa iei cea mai buna decizie pentru tine si viitorul tau.

In concluzie, nu exista un numar fix de panouri pe care trebuie sa le achizitionezi. Acesta depinde strict de stilul tau de viata, de cat consumi si de cat vrei sa reduci consumul.

Cea mai buna varianta este sa te consulti cu un specialist care este in masura sa iti explice si sa te sfatuiasca care ar fi numarul potrivit pentru tine si nevoile tale in materie de energie.

Cu siguranta vei descoperi varianta ideala de achizitionare a produselor de acest tip, iar beneficiile oferite vor fi multe pentru o perioada indelungata de timp.